Co nechránit proudovým chráničem?

<< < (5/5)

Zdeněk Hruška:
 (poklona)  za odpověď,zatím jsem rozebral 4-5 převážně starších zdrojů a u všech
byl přívod PE připojen pouze na kryt. :)

Martin Novák:
Citace: Zdeněk Hruška  04.11.2006, 13:43

(poklona)  za odpověď,zatím jsem rozebral 4-5 převážně starších zdrojů a u všech
byl přívod PE připojen pouze na kryt. :)

V tom mate naprostou pravdu. I kdyz si o tomto reseni myslim sve. U levnejsich zdroju je PE pripojeno pres faston na kovovy kryt zdroje a v casti pod plosnym spojem je kovovy kryt pripojen na desku plosneho spoje v blizkosti ochrannych transilu. Dalsim dost casto uzivanym resenim je umisteni filtru C2, C3 primo v zasuvce zdroje (zasuvka je delsi a kovova)a z ni propojeni na stinene tlumivky a hlavni kondenzator...

A nektere velice levne zdroje tento filtr nemaji vubec. Poznate je podle toho, ze po stratu PC se vlni obraz na televizi, strajkuji radiove prenosy a dalkova ovladani (vcetne HDO) a na radiu v rozsahu AM nechytite NIC...  Diky bohu, techto zdroju moc neni...

Adam Adamovič:
Setkal jsem se s tím, že starší nautila ve studně má asi větší unikající proud do vody a tak jsem jí musel dát mimo chránič, i když celý objekt byl za chráničem.

Lukáš Čeřovský:
Malá zkušenost s chráničem:
Sobota večer, 10 let starý 1f proudový chránič pro koupelnu. Ejhle, už jsem dlouho nezkoušel zda vybavuje chránič. Stisk TEST tlačítka - v koupelně tma. Výborně, vybavuje.  Několik pokusů o nahození - stále tma. Hmmm, holt deset let je deset let, chránič už to nebavilo. Hned v pondělí dojdu pro nový, jenže co teď? Venku zima a v koupelně je plynový kotel pro vytápění. Tak dočasné přemostění chrániče a "sebehana" za ten geniální nápad, zkoušet chránič právě v sobotu večer :-).

Netvrdím, že je to důvod, proč nezapojovat celý objekt na jeden chránič, ale kdyby tomu tak bylo, tak by sobotní večer byl mnohem zajímavější...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana