Jak zjistit příčinu praskání chrániče?

(1/2) > >>

Okok:

Rodinný dům, 40A proudový chránič, hliníkové rozvody.
V chrániči je při větším odběru slyšet praskání (přeskakování jiskry) a znatelně se zahřívá. Po demontáži je patrné opálení izolace pracovního vodiče N (modrý).
Tento problém již nastával dříve, vstup do chrániče pro N byl naprosto opálený, tak došlo k výměně za nový chránič.
Přitom svorky jsou dotáhlé - několikrát kontrolováno. Co je nejvíce divné je, že je stejný zvuk slyšet i u napájecího zdroje PC, zdroje televize, atd.
Ptám se tedy jestli jste se nesetkali s podobným problémem, případně jaký je problém / postup řešení?
(nepište prosím volat elektrikáře, revizního technika. Nyní mi jde o to, zjistit technicky čím to je)

Patrik Mlynar:
Chranic a hlinikove rozvody ? Zvlastna kombinacia. Rad by som videl fotografiu zapojenia jednej zasuvky.

František Šohajda:
A co návod k chrániči?
Může se do jeho svorek dát Al drát???Nemůže se to tak u všech chráničů ! :o

Fuk Tomáš:
Citace: Okok  23.07.2016, 19:19

Ptám se tedy jestli jste se nesetkali s podobným problémem, případně jaký je problém / postup řešení?
(nepište prosím volat elektrikáře, revizního technika. Nyní mi jde o to, zjistit technicky čím to je)

Já vám řeknu, co tomu je.
Máte to rozbitý!
Postup řešení je ten, že přijde člověk a dá to do pořádku (tj. instaluje kvalitní proudový chránič s bezvadnými svorkami a připojí ho vodiči odpovídajícími specifikaci co do materiálu, průřezu a provedení).

P.S. Nezačíná jméno výrobce vašeho chrániče na B?

Jirka Š. Svejkovský:
Taky se mi nezdá proudový chránič a rozvody v hliníku. Není to napěťový chránič?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana