Aky pouzivate zaluziovy ovladac?

(1/2) > >>

Patrik Dedík:
Pouzivate na din listu? Alebo do krabice, popripade je vobec treba takyto ovladac?

František Šohajda:
Co jsem montoval tak spínače od ABB, mají více typů....To je nejlevnější... pak jde použít bezdrátové ovládání.....
Do krabice je nejlevnější typ. ;)

Patrik Dedík:
Citace: František Šohajda  17.07.2016, 18:27

Co jsem montoval tak spínače od ABB, mají více typů....To je nejlevnější... pak jde použít bezdrátové ovládání.....
Do krabice je nejlevnější typ. ;)

Viete mi poskytnut nejaky link?
http://image.schrack.com/schaltplanzeichnungen/s_ehrjsg1---.jpg
Ja som nasiel toto, ale to je len pre jeden motor ci? A keby ich mam pouzit viac bolo by to drahe...

Radim Cienciala:
Levnější variantou je vedle okna instalovat krabici do které se pak instaluje ovládací modul. A vypínač ke každému oknu a jeden centrální u vchodových dveří kde si můžete při odchodu zavřít všechny žaluzie najednou.. Dálkový ovládač budete stejně pořád hledat (podle mých zkušeností).
Nezapomeňte na to že jako bezpečnostní prvek při žaluziích musíte mít venkovní senzor větru.

Martin H.:
Citace: Patrik Dedík  16.07.2016, 22:54

Pouzivate na din listu? Alebo do krabice, popripade je vobec treba takyto ovladac?

Koncový spínač je obyčajné malé relé ovládateľné cez ethernet. Ani nemám HW blokovanie UP/DOWN, lebo konkrétnemu typu motoru to nevadí.

Citace: Radim Cienciala  18.07.2016, 14:38

A vypínač ke každému oknu a jeden centrální u vchodových dveří kde si můžete při odchodu zavřít všechny žaluzie najednou..

Trochu mimo témy, ale logické miesto pre spínač žalúzie je podľa mňa vedľa vypínača svetla, teda najčastejšie pri dverách.

Z našej domácej praxe - žalúzie ovláda hlavne automat podľa hodín a polohy slnka; manuálne hlavne cez tablet/smartphone a až na poslednom mieste sú vypínače na stene.

Keby som staval znova, možno by som žalúziové vypínače zrušil úplne - to som vôbec nečakal, že sa to takto vyvinie...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana