Musí být zásuvka pro boiler přes chránič když je unikající proud hraniční?

<< < (2/4) > >>

Pavel Horský:
Pokud je boiler připojený přes zásuvku, nejedná se o pevně připojený spotřebič a chránič je nezbytný! Proveďte výměnu topného tělesa a bude vše OK. Důrazně nedoporučuji obcházet proudový chránič. Byl jsem přímým svědkem důsledku takového počínání a věřte mi, když pak koukáte do očí rodičů mrtvého dítěte, není to pěkný pocit a to jsem v kauze fungoval jen jako revizní technik spolupracující s Kryminální Policií ČR.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Pavel Horský  12.07.2016, 20:43

Pokud je boiler připojený přes zásuvku, nejedná se o pevně připojený spotřebič a chránič je nezbytný!

Ale jedná se o pevně připojený spotřebič. Navíc ta zásuvka není určená pro obecné použítí, takže použití chrániče povinné není.

To nic nemění na tom, že bych tam ten chránič viděl jako nutný.

Juraj Rojko:
Takže to shrňme. Z měření víte, že bojlerem za současného stavu uniká potenciálně smrtelný proud. A vy se ptáte, zda je nutné to řešit, nebo se to může ignorovat. Chápu to správně?

Citace: Jirka Š. Svejkovský  12.07.2016, 20:55

Ale jedná se o pevně připojený spotřebič.

Pevně připojený asi bude. Ale ke zdi.  ::)

Jiří Schwarz:
Není to náhodou jeden z důvodů proč se chrániče používají, aby svým "vypadáváním" upozornily na to, že se něco děje, co je třeba řešit?
Jestli je to bojler umístěný v koupelně (podle "701" v místnosti s vanou nebo sprchou),  tak není o čem diskutovat, protože zásuvku může někdo použít mimořádně i pro nějaký jiný spotřebič třídy I. Já tu vyjímku pro ohřívače TUV beru pouze pro pevně elektricky připojené.

Václav Kalina DC:
Co je to za typ bojleru?  U Drazic stačí těleso vyndat a vyčistit. Pokud tedy boiler neteče. A pozor na ovládání stykace HDO.  Ten musí být zapojen mimo chránič, jinak vám samozřejmě vybaví.  Jinak u Boileru je hraniční Riso 0,3M a to vám určitě chránič nevybavi. Pokud Boiler vybaví Chránič, je buď blbě zapojené HDO a nebo jde opravdu už o nebezpečný stav

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana