Potrebuje plechovy nadzemni bazen uzemneni?
Milan Hudec:
Citace: Vítězslav Vaněk 12.07.2016, 10:18
Zajímalo by mne když se použije OT zda použít HIS nebo jen periodická kontrola.Jsem zrovna v dilema chránič-OT co použít.
Pro venkovní zásuvku mám leta oddělovák a k tomu HIS protože nic lepšího jsem nebyl schopen vymyslet.
František Šohajda:
Citace: Vítězslav Vaněk 12.07.2016, 10:18
Zajímalo by mne když se použije OT zda použít HIS nebo jen periodická kontrola.Jsem zrovna v dilema chránič-OT co použít.
Nebavme se openězích. ;D
Dobrý HIS+trafo bude stát 10x více jak FI 30mA. :-[
Radim Strycharski:
Citace: František Šohajda 12.07.2016, 11:57
Nebavme se openězích. ;D
Dobrý HIS+trafo bude stát 10x více jak FI 30mA. :-[
Když už chránič, tak bych u podobných zařízení vážně uvažoval o FI 10mA.
Jirka Š. Svejkovský:
Nechápu, k čemu by tam byl dobrý. Svých cca 150mA / 20ms při dotyku obdržíte tak jako tak, jenom vám to bude ochotněji padat při prvním noťasu, který se u bazénku strčí do zásuvky.
Vít Rotrekl:
Když je tu tohle téma. Poradíte mě?
Veřejné koupaliště s tobogánem. Na tobogánu časomíra, která je napájená 24 VDC. časomíra spočívá v tom, že na začátku a na konci tobogánu je nějaké čidlo, co zaznamená průjezd a ovládá semafor.
Čidla jsou napájená 24 V DC z řídí elektroniky. Napájení elektroniky je z rozvaděče, který je cca 200m (kabelu) daleko.
Zdroj pro elektroniku je osazený MeanWell LRS-150-24, a je umístěný ve stejné krabici jako elektronika, bohužel není SELV.
Tobogán je plastový.
Jakou zvolit ochranu před NDN? Já jsem navrhnul do rozvaděče dát oddělovací trafo 230V/230V, a jeho sekundár (vedení k elektronice) odjistit C 2A/2.
Myslíte kolegové že je toto dostatečné? Nebo by to ještě chtělo "něco"?
Nemám s bazény v podstatě žádné zkušenosti, tak se raději zeptám.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana