Jan Navrátil opravuje stará rádia jako hobby

<< < (2/4) > >>

Vítězslav Vaněk:
Pěkný koníček,ale když odejde nějaká elektronka tak co dál.Zvuk těchto přijímačů je pro mne neopakovatelný a to lovení na krátkých vlnách taky.

Jan Bocek:
Citace: Vítězslav Vaněk  12.07.2016, 10:08

Pěkný koníček,ale když odejde nějaká elektronka tak co dál.Zvuk těchto přijímačů je pro mne neopakovatelný a to lovení na krátkých vlnách taky.

Elektronky neodcházejí zase tak často. Když odejde do křišťálového nebe, tak se musí vyměnit.
Sběratele mají staré elektronky v zásobě. Často se prodávají na burzách, na aukru na ebay...prostě je to prokletý koníček, ale krásný. Pořád se něco schání.....

Dřevěné skříně mnohých přijímačů byly opravdu dělaný na věrný zvuk. Na příklad Stradivari se čtyřmi reproduktory je zážitek.

Krátké vlny vyžadují tři věcí.
1) dobré Radio
2) dobrou anténu
3) znalost šíření podmínek

a potom hodně času.

raj:
Citace: Vítězslav Vaněk  12.07.2016, 10:08

Elektronek je stále na světě dost.
Krátké vlny po jejich opuštění zde v Evropě jsou nyní doménou Asie a arabských zemí.
Amatéři již také nejsou co dříve, nicméně stará dobrá Lambda občas něco chytí...

Nicméně už se těším, až změním firemní adresu z "bývalý rozhlasový vysílač" na "rozhlasový vysílač".
Máme licenci na 792kHz 10kW.
Žánr sice není dle mého gusta (radio dechovka),  ale to nevadí.
Pár krystalek to na hradecku jistě chytí...
Jen dodělat vysílač.
1kilowatt už mi na stole chodí, ještě certifikaci a jdeme špinit éter ...

Václav Třetí:
Tak mi to nedalo, musím sem připsat, že Vaše radio poslouchám na Mladoboleslavs ku. Nejsem sice fanoušek dechovky, ale občas si ho pustím a vzpomenu na vaše příspěvky o vysílači. Tak ať to funguje bez problémů a poškození blesky.

Martin M.:
Citace: Zdenek Rajmont  12.07.2016, 11:21

Krátké vlny po jejich opuštění zde v Evropě jsou nyní doménou Asie a arabských zemí.
Amatéři již také nejsou co dříve, nicméně stará dobrá Lambda občas něco chytí...

Stanic na DV až KV je stovky...nejen z Asie a arabských zemí, ale i z obou Amerik...i v Africe je spousta vysílačů...ost atně ani ta Evropa není mrtvá...spíše se to posunulo od velkých státních stanic k malým hobby stanicím....já to sleduji pomocí SDR přijímačů...i když nějaké zrenovované lampovky také z nostalgie mám......
Tak vašemu týmu přeji ať se daří.... váš vysílač už teď je velmi silný až i v jižních Čechách  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana