Co vše je nutné připojit přes chránič?
Petr Novotný 10:
Mohl by sem tedy někdo napsat jak má být správně poskládan rozvaděč pro tyto obvody (poklona)
Jan Bocek:
Citace: Pavel Horský 08.07.2016, 11:53
......
A nebo mi montér řekne, že tam nedával chránič, bo je to dalších 1000,-Kč a majitel není zrovna majetný. (zle)
Jenže obvykle je cena stanovená předem a tak potom těch 1000 korun jde montérovi do kapsy...a zákazníka oj...l. A čeká, zdá na to přijde RT......podivn ý svět.
již jsem se setkal s tím, že v dokumentaci byly 3 Fi a neosazený žádný. Montér přesvědčil zákazníka, že to potom stejně vypadává a že je to zbytečné. Z těchto důvodů dělám revize pro cizí firmy zcela vyjímečně. Je to vždy trápení.....
Pavel Horský:
Já se běžně setkávám s tím, že naprojektuji ochranu pomocí SPD a při revizi tam nemohu žádné najít. Že je to prej drahé. Zajímavé je, že investor o absenci ochrany většinou ani neví. A to se pak dějí věci.
A já si říkám, proč mě tady v širokém okruhu nikdo nechce na revizi :)
František Šohajda:
Citace
K lednici: tam je to jasné. Když mi někdo řekne, že chránič na lednici nebo mrazák ne z důvodu případné škody na obsahu (vyteče mrazák a zkazí se obsah např. v průběhu pobytu majitelů mimo domov - dovolená), pak bych ho praštil. Tací většinou nedovedou odpovědět na otázku, zda oželí pár tisíc za maso, nebo statisíce a těžké psychycké trauma za vyhořelý dům, nebo nedejbože smrt někoho z blízkých jak popisuje Jirka.
Mám zkušenost že dobrá lednice,mražák za provozu chránič nikdy nevyhodí...
Jen pokud začne odcházet, to je pak stejně jedno, časem je zkrat a vyhodí to proudově!
(dance)
Zdeněk Friedrich:
Citace: Petr Novotný 10 08.07.2016, 12:52
Mohl by sem tedy někdo napsat jak má být správně poskládan rozvaděč pro tyto obvody (poklona)
Rozvaděč není skládanka, ale výrobek přesně definovaný zákony, nařízeními vlády, ČSN EN atd. Tudíž pochybuji, že vás, jako laika, tady bude někdo navádět k nezákonnému jednání. (norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana