Aké sú odstupové vzdialenosti optického káblu od ostatných vedení?

<< < (4/4)

František Šohajda:
Citace: Petr Longin  28.06.2016, 12:56

Možná jste to nepochopily. Hoření bylo v zemi, ale intenzivní světlo zničilo na konci optických vláken elektroniku. Zkuste si třeba fotit Slunce digitálním fotoaparátem bez filtrů na delší čas. To tomu snímači asi moc neprospěje.

Ale chápeme.... ;)
Odstupové vzdálenosti jsou většinou pro bezpečnost osob, zvířat a věcí...
Indukce, možnost zavlečení proudu, spojení kabelů nn a mn a pod...
Něco na konci optiky odešlo za pár KKč...to je nic. o:-)

Pavel Horský:
Optické kabely se navíc ještě zatahují do chrániček HDPE (Kopos Kolín).

Miroš Jan:
Existuje jeden případ, (hoření v zemi).
Krom řemesla, jsem byl v dobách minulých, u dobrovolných hasičů, cca 15 let. Za tu dobu, se naše jednotka, zúčastnila dvou lesních požárů. Nic horšího jsem do té doby nezažil. Požár se šířil na třech úrovních.
1)   V korunách stromů.
2)   Na povrchu.
3)   Pod povrchem.
Bylo nás tam 10 jednotek, profíci i dobrovolníci. Po třech hodinách zásahu, kdy se nám nijak moc nedařilo, dorazil tankový vyprošťovák, který projel tam a zpátky dvě brázdy, a teprve potom, se nám podařilo požár zastavit, a následně po pěti hodinách uhasit.                     
 (zle)

Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda  28.06.2016, 13:32

Něco na konci optiky odešlo za pár KKč...to je nic. o:-)

Kromě toho bych spíš čekal, že ten obloukový výboj zdemoluje optický kabel, a že hlavní škoda na optice bude tato.

LWQ:
Moc se mi nezdá, že SFP Rx stranu zničí světlo oblouku náhodou zachyceného průměrem vlákna, když se zde používá k svícení laserové techniky, byť nízkopříkonové . Co barva světla a vstupní filtry například ? Pokud by vstup byl takto RAW, tedy bez ochran atp.,  tak by i osvětlení zářivkou v serverovně zajišťovalo přísun chyb do nekrytých vstupů a to se neděje.

Z mého pohledu - pohádka či JednaPaníPovíd ala ...  o:-)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana