Lze nahradit napájecí zdroj 8V/0,5A zdrojem 8V/1A?

(1/2) > >>

Jiří Billig:

Objednal jsem si v eshopu zdroj 8V/0,5A a dorazil mi zdroj 8V/1A. Mám to chápat tak, že jde o max. proud, který je zdroj schopen dodat a tedy mohu použít i tento? Původní zdroj 8V/0.5A jsem rozmlátil a tak jsem potřeboval nový. V příloze můžete najít štítky obou zmiňovaných zdrojů.

Jiří Schwarz:
Původní zdroj má označení bezpečného (bezpečnostního) transformátoru . To "náhradní" zdroj nemá.
Původní zdroj má označení nějakého splnění podmínek EMC, to náhradní nemá...

Takže z hlediska funkce nevadí, že nový (náhradní) zdroj je schopen dát větší proud, to je jen dobře, ale asi bych ten "náhradní" nedokázal někomu doporučit  (zle)

Patrik Mlynar:
Otazka je tiez, ako je to zapojene vnutri a ci je tam stabilizacia vystupneho napatia. Nahradit stabilizovany zdroj niecim, co ma naprazdno aj 12V nemusi dobre dopadnut pre pripojene zariadenie.

František Šohajda:
Podobné věci vidím u zdravotnických zdrojů pro různé přístroje....
Dojede servisák, řekne naděláte se zdrojem.....jd e do elektry koupí první zdroj .,  dá ho tam, vezme 5000.-Kč a s úsměvem jede domů.
Jenže to trafo je napěťově a proudově shodné, na ostatní se nehledí a pak přístroj strkají do pacientů!! (zle)

Jiří Billig:
No jde o zdroj, který slouží k připojení spinningového kola do el. sítě. Jaký byste mi tedy doporučili jako náhradu? V podstatě to kolo potřebuje elektřinu jenom kvůli displeje a kvůli regulaci převodů (jak těžko se na něm šlape).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana