Kam zapojit ochranný vodič na N svorkovnici za proudovým chráničem?

<< < (12/14) > >>

Pavel Horský:
Myslím, že úplně blbý nejsem, ale při čtení vlákna od jeho počátku jsem se cca v polovině začal ztrácet a na konci jsem už opravdu totálně zmatený. Po pánovi se zde chce malůvka a ten na požadavky odborníků evidentně z vysoka kálí. Škoda. Pak se mi celé toto vlákno jeví jako něčí provokace a že jich tu už bylo  (zle)

Ivan Tichý:
Citace: Ivan Polínek  09.07.2016, 23:17

Pane Tichý, protože jste na odborném portálu odpovím vám odborně jak od nás očekáváte.

1. Zapojení vodiče PE za proudový chránič nevyhovuje ČSN, neboť vodič PE ani PEN se nesmí vypínat ani rozpojovat, při daném zapojení je zařízení nebezpečné a při přerušení kontaktu N proudového chrániče může dojít k úrazu elektrickým proudem, objeví se síťové napětí na kostře spotřebiče
2. Jak to předělat? Protože dle Vaší informace je instalace nová, předpokládáme, že na ni máte revizi a  projektovou dokumentaci skutečného stavu, v případě potíží reklamujte u dodavatele
3. Hlavní vypínač ano či ne, dle ČSN 332130 čl. 7.6.15 rozvodnice do 25A nemusí mít hlavní vypínač s  výjimkou případů, kdy je vypínání nutné z bezpečnostních a provozních důvodů. Předpokládám, že hlavní rozvodnice domu má výrobní štítek, kde je uveden jmenovitý proud.

Snad vám to bude stačit. Tím bych celou diskuzi ukončil.

(poklona) , na to jsem celou dobu čekal.

Ivan Tichý:
Citace: Václav Třetí  10.07.2016, 07:58

Vážený pane, Vy tady napadáte odborníky, kteří něco umí a kteří se vám pokouší poradit, divíte se, že váš popis rozvodů se jim nezdá dostatečně výmluvný. A pak tady napíšete takovou blbost viz zvýrazněná věta v citaci.  

Síť TN-C má pouze dva vodiče L a PEN, pokud jsem tedy porozumněl správně vašemu popisu situace, vy máte vodiče tři -  L, N a PE a to je TN-C-S ať je obvod vybaven chráničem nebo ne!

Pokud chcete dobrou radu, čtěte, co vám píší odborníci, pokud chcete slyšet, jak jste chytrý, zajděte do hospody, on vám to tam jistě nějaký kamarád řekne nejpozději po třetím pivu.

Nemyslím si, že bych někoho napadal, to spíše naopak. A máte pravdu ohledně TN-C, spletl jsem se.

Ivan Tichý:
Citace: Pavel Horský  10.07.2016, 10:37

Myslím, že úplně blbý nejsem, ale při čtení vlákna od jeho počátku jsem se cca v polovině začal ztrácet a na konci jsem už opravdu totálně zmatený. Po pánovi se zde chce malůvka a ten na požadavky odborníků evidentně z vysoka kálí. Škoda. Pak se mi celé toto vlákno jeví jako něčí provokace a že jich tu už bylo  (zle)

Ohledně schématu. Hned z úvodu to někdo dobře pochopil, až poté se objevili lidé, kteří ne. Věc jsem považoval za jasnou. Rozčilovat se nad nepochopením není požadavek o schéma. Schéma zapojení není problém vyrobit, pakliže o něj někdo korektně požádá. Máte ho v příloze (původní, nalezená změna a jak je to nyní, tj. tři varianty).

Pakliže to někdo bere jako provokaci, nemusí to číst, reagovat apod.

Václav Kalina DC:
No, tak teď už tomu rozumím. K tomu se nemá cenu ani vyjadřovat. Snad jen poznámka, takhle to dopadá, když má někdo o sobě vysoké mínění. No sebevědomí vám rozhodně nechybí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana