Jaký zvolit proudový chránič pro chatu?
fred75:
není to dřevostavba, je zděná, jen se opravovala kuchyŇ a nechtěl jsem to tam nechat v lištách a v hliníku
Oliver Mička:
Pozval by som si elektrikára ideálne aj s revizakom v jednej osobe pretože ako tak sledujem "neviete aký chránič použiť" a chystáte sa zapojiť celu elektroinštalá ciu na chate a ešte k tomu aj bez PD....
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 16.05.2016, 16:28
... zásadně odmítám ... Stejně jako přes zásuvku připojovat EZSku.
...
Já to nepřipojuji... Ale dnes si to lidi kupují na E-BAY nebo přes Aukro, pověsí krabičku, vloží SIMku, strčí vidlici do zásuvku, "přihlásí" bezdrátová čidla... a myslí si jakou skvělou EZS za pár korun mají.
Zdeněk Friedrich:
Na vaší soukromou zprávu (že jsem vám mojí radou moc nepomohl) odpovídám veřejně, třeba se z toho poučí i ostatní, kteří si myslí, že elektrika je pro blbce a každý si to zvládne udělat sám (dabel).
Vzhledem k tomu, že se cítím být v řemesle zodpovědný za zdraví jiných, tak jsem vám jako laikovi, který o problematice zcela evidentně nemá ani šajnu, radit nechtěl. Nejlépe to vystihnul Pavel Horský v diskusi viz http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,35467.0/topicseen.html
Jediná rada, kterou jsem vám ochoten poskytnout je: Pozvěte si zkušeného elektrikáře (norm).
S pozdravem
Zdeněk Friedrich
Miroš Jan:
Citace: fred75 16.05.2016, 12:13
Na chatě, nová elektřina. 5zásuvkových okruhů, jeden světelný. Spotřebiče Bojler cca1500W, rychlovarná konvice cca 1000W , čerpadlo cca 1000W +nějaké běžné nářadí v dílně, vrtačka, malý mafl ...
Hlavní jistič je 20A. Takže zásuvky 16A a světla10A? a jestli a jaký proudový chránič?
Že mě to nijak nepřekvapuje. Co Čech, to Ferda mravenec, práce všeho druhu. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana