Existuje zvonkové tlačítko napájené přes trafo a k tomu tři bezdrátové zvonky?
Tomas Zelenka:
Řeším instalaci domovního zvonku.
Potřeboval bych panel s třemi zvonkovými tlačítky napájený přes zvonkové trafo (abych nemusel řešit výměnu baterii ... kabel tam mám vyvedený) a k tomu tři bezdrátové zvonky do zásuvky.
Existuje něco podobného na trhu?
Nebo to musím nějak sbastlit?
Jiří Schwarz:
Já budu teď možná velký pesimista.
Pokud vám jde o nějaké jednoduché zvonky, tak to se neprodává. Vysílače bezdrátových zvonků jsou standardně na baterie.
Dalo by se dobastlit napájení, samozřejmě musí být napájení usměrněné, filtrované, v ideálním případě stabilizované.
Daly by se k vysílačům dobastlit vývody na externí tlačítka.
Ty vysílače jsou určené do "volného prostoru", pokud se někam zavřou, podepíše se to negativně na dosahu.
Tím, že se k vysílači připojí vedení k externímu zdroji nebo tlačítku, ty přívody mohou nedefinovateln ě naopak dosah zvýšit. Ale mohlo by to být bráno jako "neautorizovaná" úprava vysílacího zařízení. Takže já bych se do takové úpravy nehrnul, hlavně ne pro nějakého "zákazníka".
Patrik Mlynar:
Na vasom mieste si spocitam cenu za vymenu baterii (vacsinou su tam 12V mikrotuzky polovicnej vysky - cena cca 20 Czk) pri beznej zivotnosti. To si porovnajte so stratami s trafe iducom naprazdno.
Jirka Údržbář:
Jablotron.
3x vysílač RC-85 (bohužel pouze se stejnosměrným napájením, nutno použít DC zdroj)
3x siréna JA-80L
František Šohajda:
Citace: Patrik Mlynar 15.05.2016, 23:20
Na vasom mieste si spocitam cenu za vymenu baterii (vacsinou su tam 12V mikrotuzky polovicnej vysky - cena cca 20 Czk) pri beznej zivotnosti. To si porovnajte so stratami s trafe iducom naprazdno.
Tak nějak...
U dobré baterie je výdž 2-3 roky normální (ze zkušennosti) ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana