Lze použít servisní soklovou zásuvku v plastové rozvodnici izolace II.?

(1/3) > >>

dreamtv69:

Lze nějakým způsobem použít v plastové rozvodnici, která má třídu izolace II, soklovou zásuvku (např. jako servisní) abych nemusel použít oddělovací transformátor?

Vít Rotrekl:
Zasuvka na DIN listu by se nevlezla?

Jiří Schwarz:
Teď jsem tak trochu nepochopil...

Já jsem si představoval, že pod označením soklová zásuvka tazatel myslí právě zásuvku, co se montuje na DIN lištu a dává se někdy jako servisní.
A pokud je tam rozvodnice ve třídě II, je tam trochu problém s ochranným kolíkem na zásuvce, když je na něm PE potenciál...
Ale raději tak, než tam vymýšlet oddělovací trafo a provozovat to jako ochranné opatření - elektrické oddělení (bez PE).

František Šohajda:
Citace: Jiří Schwarz  12.05.2016, 10:36

Teď jsem tak trochu nepochopil...

Já jsem si představoval, že pod označením soklová zásuvka tazatel myslí právě zásuvku, co se montuje na DIN lištu a dává se někdy jako servisní.
A pokud je tam rozvodnice ve třídě II, je tam trochu problém s ochranným kolíkem na zásuvce, když je na něm PE potenciál...
Ale raději tak, než tam vymýšlet oddělovací trafo a provozovat to jako ochranné opatření - elektrické oddělení (bez PE).

Někde jsem viděl "soklovou " zásuvku ve II.tř  bez PE (jen úzký profil pro II.kovou
vidlici)...jen na trafopájku a pod..... ;)

Pavel Mužík_:
A DIN lištu máte taky z izolantu? Nemáte. Takže bych si ze zásuvky, instalované uvniř, nic nedělal. Pokud by měla být vně, tam je to jiná.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana