Jak umístit zemnící pásek ke kari síti pod bazén?
Oldřich Morávek:
Kombinaci zemniče v betonu a v zemi vám nedoporučuju.
Na přechodu prostředí musí být zemnič chráněn proti vlivu elektrlytické koroze.
Na straně země to je až do vzdálenosti 1m od betonu.
I zemnič má být v zemi uložen v takovéto vzdálenosti od betonu.
Toliko normový požadavek.
Samotný vliv přechodu lze pospoudit jen na místě chemickou analýzou, ale to asi nikdo zodpovědně neurčí.
Samotný zemnič bych tedy spojil důkladně s kari sítí, ideálně protáhl pod celým bazénem a spojil na několika místech.
Opět bych kladl důraz na ochranu proti korozi.
Zde však již spolupůsobí beton a je vyžadováno minimální krytí oceli 20mm.
Neznám statický návrh desky, ale z pohledu hromosvodáře, by ideální bylo umístit síť s páskem do prostřed desky.
(to se ale asi nebude líbit statikovi)
Patrik Dedík:
Ide robit zaklad, tak kludne moze do toho 6 metra a 3 vlozit pasik po obvode, zaliat to, ale nie na hotovo, potom da kari siet, ktoru spoji z tymto pasikom na vopred nachystane vyvody a uz sa len doleje po celom 6x3 betonom do pozadovanej vysky. A ma zemnic hotovy.
František Šohajda:
Záleží na tom kde bude ten bazén, co v něm bude za voda (slaná, obyč) jak daleko bude
od uzemění sítě a další a další "drobnosti"..... (norm)
Dále typ zeminy jak zmínil kolega Hudec....
Právě ta tloušťka betonu pod bazénem se zdá malá ?
(neznám podrobnosti).
Já také v této době dělám podzemní bazén a dělám podložní desku 25 cm betonu z výstuží. CCa 3x4,5m
Také jsem dělal uzemění v desce, protože mám bazén na zahradě cca 50 m kabelu na přípojku...
Už jsem několik takových bazénů řešil kamarádům, většinou jsou potíže když je slaná voda a bazén je někde dost daleko (zahrada na konci a pod..) Pokud je v domě (na dvorku) nebo hned za domem tam nikdy problém nebyl....
Zatím žádná firma to neřešila co s tím? Zda něco dělat v době výstavby bazénu.
Míním problémy z "uzeměním" uzlu u bazénu. ;)
Většinou majitel volá, když se koupe a vezme něco rukou z mokré zemi vedle bazénu..
(Brní ruka..... (dance))
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana