Je pravda, že čím je instalace chytřejší, tím je více náchylnější na poruchy?
Zdenek Hejčl:
U zámků je potřeba zmínit další zdroj poruchy a to jsou otřesy. Obyčejně se to utrhne u vývodu do cívky...
Jirka Š. Svejkovský:
Je tu ještě jeden problém elmg. zámku. Aby dokázal pohnout petličkou, musí mít dveře asi 1 mm mezeru (proč se posílají dveře do zkušebny bez tohoto zámku? 8) ). Pokud dveře dorazíte nebo podržíte, magnet petlici nepřepere.
František Šohajda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 26.04.2016, 09:27
Je tu ještě jeden problém elmg. zámku. Aby dokázal pohnout petličkou, musí mít dveře asi 1 mm mezeru (proč se posílají dveře do zkušebny bez tohoto zámku? 8) ). Pokud dveře dorazíte nebo podržíte, magnet petlici nepřepere.
Podobný problém dělá i silnější "průvan", který dveře (střelku) tlačí na zámek a ten neotevře.
Jirka Š. Svejkovský:
Abych se vrátil k tématu.
Řetěz je tak silný, jako jeho nejslabší článek.
Pokud mi u systémovky odejde zámeček, asi se nic dít nebude. Pokud mi odejde řídící jednotka, je po všem.
To souvisí i s daleko vyššími nároky na ochranu před přepětím, kvalitu napájecí sítě, kvalitu montáže, návrh sw ...
Miroslav Minařík:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 26.04.2016, 11:01
To souvisí i s daleko vyššími nároky na ochranu před přepětím, kvalitu napájecí sítě, kvalitu montáže, návrh sw ...
No, Jirko, nejsem si jistý, zda není tato věta irelevantní. Nemyslím, že by u nás byly nějaké extra přepěťové ochrany, napájecí síť je taky normální. Montáž a sw samozřejmě dělali nejlepší z nejlepších, to ano, ale tak to také dělají standardně u jiných.
Osobně se přikláním opět k referencím. U nás mám potvrzeno, že pravidelně odchází lévné šunty ze supermarketů. Myslím PIRka nebo napájecí zdroje. Ale s výběrem si každy integrátor dobře poradí.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana