Je u dvoutarifních sazeb požadován nutný odběr nt/vt?
D.:
Nepodařilo se mi zjistit (u operátora, net), zda u dvoutarifních sazeb aktuálně existuje "povinnost" odebrat urč. poměr el. ve vt a nt ? nebo celkově nějaký min. objem /nepředpokládám/?
Je to podmínkou přiznání, či ponechání dané sazby (event. roč. vyúčtování bez jakékoli znevýhodnění) ? Platí to nyní, nebo se plánovalo, či plánuje ?
ERU totiž v dotazech http://www.eru.cz/cs/casto-kladene-dotazy1#13 ohledně zachování 2sazby píše " Pokud zákazník tento požadovaný podíl nesplní, nejsou mu účtovány ceny dvoutarifní sazby, ale ceny ve standardní jednotarifní sazbě." Ale nevím zda to tak platí i nyní, nebo je to návrh do budoucna.
Dle té jejich uvažované kalkulačky (vím zatím neplatí) akt. Nesplňuji Požadovaný podíl odběru v nt: 0.91. Nepoměr i jen o 1kWh vt navíc (nesplnění 0.91) mi to celkem vypočetlo až o 2,5tis Kč víc.
Mám jistič 3x40, domácnost, d45, VT841, NT6403 ČEZ Garant Plus.
Taková podmínka se mi nelíbí. To aby čl. hlídal spotřebu vt vs. nt.
Smlouvu bohužel nemám. Mmch, pokud ERu změní podmínky v téhle otázce, automaticky se to bude vztahovat, aplikuje i na již uzavřené smlouvy nebo jen na nově uzavírané?
Jiří Schwarz:
Tarif D45 je určen pro jistou skupinu odběratelů s jistým zařízením, jehož provozem se tak nějak "automaticky" splní podmínka jaká část odběru má být v nt
Pokud odběratel zařízení, kvůli kterému má tarif schválen, nepoužívá, pak tarif nepotřebuje a měl by si domluvit jiný, který by reálně odpovídal jeho skutečným potřebám.
Ono je z jistého pohledu svinstvo, když má někdo tarif na "čisté" vytápění elektrickou energií, ale použije to několik dnů v roce, např. když není doma, a jinak zamořuje okolí kouřem z komína při pálení kdejakého odpadu a přitom má 20 hodin denně nt.
Fuk Tomáš:
Citace: D. 23.04.2016, 20:36
Platí to nyní, nebo se plánovalo, či plánuje?
Jak vyplývá z oněch "Často kladených dotazů" k nové tarifní struktuře, plánovalo se to zavést od r. 2017.
Bez ohledu na to, zda bude nová tarifní struktura odložena ad acta, nebo bude vytvořena další verze, z dlouhodobého hlediska je třeba počítat s tím, že na ovlivňování držitelů "dvoutarifů", aby i po přiznání sazby dodržovali účel a způsob odběru, nakonec jednou nějaký nástroj zaveden bude.
Jestli je právě oněch 91% v NT správně, je jiná otázka. Dobře zateplené objekty s tím budou mít trochu problém.
Rozvodak:
Aby vam byla udelena urcita sazba, musite splnit procentualni pomer instalovaneho prikonu, coz je i predmetem revize pri uprave odberneho mista. Spravne by melo byt blokovane zarizeni instalovano a pripraveno tak, aby ho zamestnanci distributora mohly overit.
V praxi to funguje tak, pokud mate zavedenou sazbu, nikdo vam ji nevezme.
Dal se bezne deje, ze se revizakovy nacpou penize do kapsy a ten napise sazbu jakou chcete, nehlede na skutecnost.
Je otazkou komu se vyplati uzavrit smlouvu, kde plati velky poplatky za jistic a odber nulanic.
Hodne se toho zneuziva u velke spotreby jineho charakteru (provozovny, kuchyne, kancelare,...)
Vzhledem k tomu jak se vyviji elektroenerget ika, lze pocitat s tim ze i tohle se skrouhne, aby s tim nikdo nesmelil.
František Šohajda:
Několikrát jsem byl svědkem, že majitel RD měl tzv.nižší sazbu a v rozvaděči neměl zapojen ani odvodní vodič z HDO..../nikdy se nic nespínalo/
Na druhou stranu znám lidi co mají sníženou sazbu na boiler a celý rok jen běžně spínají
RD jako takový, protože mají plynový ohřívač vody.
Nikdy nikdo nebyl odpojen z nižší sazby.
Podobně je tomu i u elektrického topení......sn ížená sazba a celou zimu topí dřevem v kotli vedle elektrického kotle. (dance) A tam je vyšší spotřeba jak u boileru....nik oho to dnes nezajímá.....m ožná v budoucnosti to bude.A toto sebelepší revizák nemůže ovlivnit!!Takové řeči že revizák dostal úplatu nebo ne je bezpředmětná!!
To je už na ditributorovi , data spotřeby má a jak se k nim postaví. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana