Proč asi v podružném rozvaděči nefunguje HDO?

(1/3) > >>

Bohuslav Bican:

Doma jsem budoval na zahradě místnost a ze složitých důvodů jsem nemohl jít s přívodem rovnou z RE.
Použil jsem tedy přívod z RB CYKY 4x6.
V místnosti je i bojler, který chci spínat přes HDO.
Opatřil jsem si tedy HDO FMX 100 v cejchovně E-ON.
zapojil jsem ho v krabici se stykačem a prostě to nemaká.
Víte si s tím někdo rady?

Rozvodak:
Citace: Bohuslav Bican  19.04.2016, 18:49

Doma jsem budoval na zahradě místnost a ze složitých důvodů jsem nemohl jít s přívodem rovnou z RE.
Použil jsem tedy přívod z RB CYKY 4x6.
V místnosti je i bojler, který chci spínat přes HDO.
Opatřil jsem si tedy HDO FMX 100 v cejchovně E-ON.
zapojil jsem ho v krabici se stykačem a prostě to nemaká.
Víte si s tím někdo rady?

Neni uplne jasne kde a jak jste pripojeni realizoval ale je vzdy lepsi kdyz je blokace provedena standartne. Tyhle v razeny hdocka navic jsou posledni moznosti, stejne lze uplatnit spinaci hodiny (pokud ma eon pevne casy).

Pak jeste jedna vec, to pripojeni 4x6.. minimalni mozny prurez PEN u medi je 10.

Nemaka to znamena co? Sviti kontrolka provoz? Preskakuji relatka?

Moznosti je vic, muze tam byt chyba v zapojeni, nebo vada v tom kramu.

Rozvodak:
V nekterych perifernich oblastech se uziva u fakturacniho elektromeru a spinacich hodin s pevne nastavenym casem, z duvodu nedostupnosti signalu z distribucniho vysilace hdo.

Bohuslav Bican:
Spínačky tam bohužel dát nemohu, protože u nás mění tarif asi 3x do roka. Nemaká to znamená, že nesvítí kontrolka provoz a že ten krám nespíná stykač. Jde mi spíš o to, jestli není bota v zapojení, než půjdu s tím do cejchovny a omlátím jim to o hlavu.
V RE mám HDO, které maká normálně

Ještě pro upřesnění, v té místnosti je rozvaděč RM, pro místnost podkroví a koupelnu. Bojler je schován na půdě nad koupelnou. Z RM k němu vede CYKY - J 3x2,5 a na něj jsem zapojil právě zmíněný box s HDO. Stykač jsem doma našel 4pólový 25A. Je to drátované celé CY 2,5.
V cejchovně mi tvrdili, že to přes signál bude makat

Václav Třetí:

Stykač zkontrolujte, zda má v pořádku cívku, HDO musíte nastavit konektorky stejně jako u úředního kusu v elektroměrném rozvaděči nebo k danému číslu povelu (u novějších HDO) najít odpovídající nastavení a mělo by to fungovat. Ovládací signál je namodulován do všech fází, takže netřeba hledat stejnou fázi na které je úřední HDO.

FMX 100 nejsou i přes své stáří nějak zásadně poruchové. Také chce zkontrolovat, zda jsou obě HDO určena pro stejný nosný kmitočet přenosu dat (najdete na štítku HDO),  nejobvyklejší je 216 a 2/3 Hz, ovšem může být i jiný a pokud nebude stejný, nebude to samozřejmě fungovat. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana