R4M: Matrix se blíží! Pokud se vás dotýkají blížící se změny popište je!
Ivan Taraba:
Když už se používá slovo Matrix v odkazu na film, připomeňme si o co tam šlo. Stroje si udělaly z lidí baterie a z nějakého důvodu jim simulovaly svět konce 20 století. Možná aby vyrobily z lidí více energie, nebo aby jim lidé neutekli, nebo se tím stroje bavily anebo proto, aby to bylo zajímavé pro diváky filmu...
Více než takového Matrixu bych se obával světa z filmu Síť, kde došlo ke zneužití výdobytků civilizace lidmi. Žádné lidské baterie, ale jen odvěká lidská touha po "statku bližního svého" realizovaná změnou dat v Síti.
Bojíme-li se o naši svobodu, nezapomínejme se chránit před účinky reklamy. Nikoliv inzerce, která nás informuje o tom, co potřebujeme ale agresivní reklamy, která nás manipuluje abychom se chovali podle přání jejího zadavatele. Čím více dat o nás tvůrci reklamy mají, tím lépe nám mohou své produkty vnucovat a tím bezbrannější proti nim jsme. Máme dojem, že jsme proti reklamě imunní, ale to je tím, že nejsme dost zajímavá cílová skupina. Jakmile budeme patřit do cílové skupiny, dostanou nás :-)
Miroslav Minařík:
Citace: Ivan Taraba 07.04.2017, 00:43
Když už se používá slovo Matrix v odkazu na film,
Použili jsme matrix schválně jako synonymum pro digitální svět. Jinak Síť je taky k tématu a přidal bych ještě Demolition Man, v tom filmu je to ještě názornější. Tedy kdo stále nemá představu kam míří tendenční křivky vývoje ...
ACEOF ACES:
Matrix je Matrix, ale taková Černá kočka, bílý kocour, to je jiná liga.
To sem, ale nepatří?
Smích
Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík 07.04.2017, 07:57
Použili jsme matrix schválně jako synonymum pro digitální svět. Jinak Síť je taky k tématu a přidal bych ještě Demolition Man, v tom filmu je to ještě názornější. Tedy kdo stále nemá představu kam míří tendenční křivky vývoje ...
Mimochodem, ta Superinteligen ce už vyšla.
Miroslav Minařík:
Teď Jan Rollo na Facebooku ...
Citace
Jan Rollo added 2 new photos — at Ministerstvo průmyslu a obchodu. 38 mins · Prague·
Dnes očekávám, že se dozvím, jak je to s plány na ochranu soukromí doopravdy.
Roky se ptám a odpověď nepřichází.
Letos jsem musel použít biometrický pas, který dává mou identitu včetně otisků prstu a rohovky každé uniformě, hotelu, cestovní kanceláři apod.
Mnoho z nich používá celotělové scannery a kamery.
Takže mě mají komplet a vědí více než rodina nebo já sám.
Když mi někdo kompromituje e-mailovou schránku, změním si heslo.
Tedy dělám to i při pouhém podezření.
S kompromitací dat z pasu je to jistota.
Každá země, hotel, kdokoli, komu jej dáte do ruky, si jej může za pár vteřin okopírovat i s těmi otisky.
A věřte mi, také to dělají.
Nechce se mi řezat si prst a dloubat oči.
GDPR už mě neochrání, ale snad to někdo zastaví a nebude ohrožovat další generace. Nebo už jsme boj o vlastní soukromí vzdali?
GDPR bude dobré hlavně pro konkurenční boj a různé druhy pomsty a můj otisk prstu může být na sklenici vedle zavražděného za zlomek času, který bych tam cestoval já sám.
Přemýšlejte.
Opravdu chcete "svobodně" cestovat?
Jan Rollo na Elektrika.TV http://elektrika.tv/by-person/rollo-jan
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana