R4M: Matrix se blíží! Pokud se vás dotýkají blížící se změny popište je!
Miroslav Minařík:
Já mám posvíceno na SimpleCell! Zajímá mne ta konektivita připojených věcí.
Miroslav Minařík:
Jedna z reakcí mých pozvaných hostů:
Citace
Předpokládám, že „weelcome“ je od Tebe. Nebyl bych to já, kdybych neměl rybíz. Má-li stránka mít spojitost s matrixem, pak bych řekl, že matrix je už nějakou dobu zde = spíš bych to pojmenoval „je to tady“ nebo „jsme v tom až po uši“. Například já, abych v mém věku alespoň nějak zvládal nekonečný příliv komunikace a požadavků, mám už několik let naprogramováno několik robotů, kteří řadu rutinníhch úkonů v mém podniku automatizovaně a velmi samostatně vyřizují.
Tento proces náhrady živých lidí, nazývám McDonaldizace. Nebyl bych to já, abych se nechlubil, ale s propagací tohoto robotického pojetí automatizované ho vyřizování věcí, jsem u naprosté většiny lidí, jak zákazníků, tak dodavatelů, ale dost narazil. Zřejmě nejen princip pojetí, ale i název McDonaldizace asi způsobuje negativní konotace a tak se propagaci mého podle mne i po létech nejen u nás vyjímečného pojetí, které všem stranám přináší zásadní zlepšení kvality služeb, vyhýbám. Navíc jsem si uvědomil, že by se nakonec mohl stát, že někdo přijde s matrix nápadem, abych za tyto automaty odváděl i socku, zdravku a daň z příjmů a to ikdyž tyto mašiny neberou plat (vyjma virtuálních pamlsků v podobě update a vylepšení), popř. budou nějak speciálně, nejlépe pravidelně zdaněny, jelikož třeba tyto virtuální stroje patří všemu strádajícímu pracujícímu lidu.
V každém případě i bez této propagace to alespoň z mého pohledu toto pojetí zejména po stránce spolehlivosti funguje výborně a tak jsem spíše toho názoru, že podobně jako v době industriální revoluce, kdy masová strojní výroba narazila na odpor domácích malovýrobců, kteří nebyli schopni konkurovat, postačí věci jen volně nechat plynout, jako tomu bylo v případě mobilních telefonů, kdy věc charakterizuje nikoli vyjímečný případ mého švagra, který měl řadu let odpor k mobilním telefonům a dnes má telefon celý den zavěšený kolem krku na ušmudlané kšandě a bez nabitého telefonu se nejde ani vysrat a pokud by ještě píchal, tak věřím, že ani v takový okamžik neodmítne přijetí příchozího hovoru..
Podle mne by se ale utčitě na FB stránce Matrixu měl být odkaz na podle mne vynikající Hydepark civilizace z 30.04.2016 http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark-civilizace/30.4.2016/ Jako bych tam seděl já. Resp osobně bych byl radikálnější.
Miroslav Minařík:
Dnešní konference Internet věcí mi trošku brala dech. Musel jsem si poopravit mylné domněnky, že některé technologie teprve příjdou. Už je jich zde tolik, že generují mnohé startupy. Pokusím se o tom napsat shrnující článek.
Jedno je mi jasnější. Blížící se "digitální vlna tsunami" se příliš nedotkne pouze manuálně pracujících dělníků i když o tom sám vnitřně pochybuji. Tedy kopáč, popelář, zahradník, kovář, zedník ... může být relativně v klidu. Elektrikář zapojující pouze podle výkresu určitě také nemusí mít obavu, ovšem ti, kteří budou chtít jít s dobou a být konkurence schopní se budou muset trošku přeorientovat.
Uznejte sami, že pokud se má v budoucnu umět replikovat 3D tiskárna sama o sobě, máme jako lidstvo o problém postaráno. (zle)
Miroslav Minařík:
Revoluce? Evoluce? Krize? Koho to zajímá, rád si poslechne tohoto vizionáře! http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark-civilizace/30.4.2016/
Miroslav Minařík:
Zajímavá glosa z jiného úhlu pohledu!
http://www.lupa.cz/clanky/internet-strizlivych-veci-aneb-az-odpadnou-novodobi-zlatokopove/?utm_medium=automat&utm_campaign=TW#utm_source=rss&utm_medium=text&utm_campaign=rss
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana