R4M: Matrix se blíží! Pokud se vás dotýkají blížící se změny popište je!
Jan Alin:
Citace: Filip Horáček 19.04.2016, 08:26
Jsme molekuly systému které se nemohou vzepřít a něco změnit.
To, že se vše digitalizuje nezměníme. Můžeme se tomu pouze přizpůsobit. A takovou rychlostí abychom mohli existovat ve společnosti, kde žijeme. Tedy nikoliv dle svého vlastního tempa.
Tak jsem se zamyslel a nenašel jsem nic, čemu bych se nutně musel osobně přizpůsobit abych byl schopen existovat v této společnosti kvůli tomu že se vše digitalizuje. Asi jsem příliš ze staré školy když žiju v přesvědčení že věci mají sloužit mě a ne já věcem. Věci používám stejným způsobem ať jsou analogové nebo digitální, slouží, nebo jdou z domu. ;)
Václav Třetí:
S digitalizací je to stejný problém jako s přespřílišnou automatizací a elektrifikací zařízení, která mnoho let fungovala jako záležitost čistě mechanická.
Takový Japonec se bez elektriky ani nevys... . Dejte mi s tím pokoj, takové vymoženosti nepotřebuji!
Jiří_Hrubý:
Technologie jsou fajn, dokud člověku pomáhají. Pokud je jich příliš, člověka omezují.
Mám několik aut z různých období. Nejstaršímu stačí olej, benzín a opravuje se klíčem a v nejhorším kladivem. Elektronika pouze hlásí nebezpečné stavy kontrolkou.
To uprostřed dává vydělat známému automechanikov i, počítač se stará jen o vstřikování, žádný systém mi nezasahuje do řízení, upozorní na vedlejší problém, ale nechá mne s ním jezdit.
To nejnovější na mě mluví, nadává přes displej, hrabe do řízení a i kvůli prkotině, která nemá vliv na bezpečnost je schopné se přepnout do plíživého módu a znovu nenastartuje. Můj automechanik má po kšeftě a značka za vymazání chyb a resuscitaci centrálního mozku pod litr nejde.
Další problém je a bude v lidech. Už teď pozoruji nové zaměstnance, kteří nemají ani tak zájem o práci, jako je pro ně zásadní být online a vůbec je ne.ere, když jim člověk něco říká, si vyřizovat virtuální sex na ksichtknížce.
Pak si vzpomínám na okrajově související historku známé z pojišťovny. Maník koupil X5 a když napad sníh a na dálnici byl vyklizen jen pravý pruh, mastil to levým 140. Dopad blbě, ale tvrdil, že za to může auto, protože má přeci funkce, které mu nemají dovolit se vybourat.
Z toho vyplývá útlum zdravého rozumu na úkor placeba elektronických zachránců, reklamou se vydatně podbízejících.
Takže pokud usnadní práci a nepřidělá víc starostí než užitku (o nákladech na nezaměstnané nemluvě), proč ne. Ale je dobré pamatovat, že ne jedna civilizace se zhroutila ve chvíli, kdy dosáhla domělé dokonalosti.
Miroslav Minařík:
Každá novinka se na trhu chytne pro nějaká vylepšení, které se líbí velké skupině populace.
Vše má svoje klady a zápory.
Bohužel zápory objevujeme když je novinka již delší dobu používaná a nelze stáhnout.
To je obecně ke všemu novému.
Byli lidé, kteří předpovídali, že sociální sítě způsobí to, že lidé spolu přestanou mluvit a navštěvovat se. A ono se tak děje. Už se těm lidem někdo omluvil, že byli nazýváni idioty jinými idioty?
Rád bych upozornil, že už v titulku tématu je uvedeno, že máte reagovat tehdy, pokud se vás to téma dotýká. Pokud nepatříte do skupiny zasažených, nezaplevelujte toto téma prosím tím, že vám je to jedno, nebo, že se nic neděje.
Jaroslav Hasala:
Říká se : Jaký si to uděláš, takový to máš ...
Jinak řečeno, záleží na každém jednotlivci, do jaké míry se nechá ovlivňovat technologiemi.
Některé věci můžete vědomě ignorovat, u něčeho se ovšem nějaké formě kontaktu nevyhnete, pokud tedy chcete "udržet krok".
Můžeme to brát jako "nutné zlo" nebo "daň za pokrok", nicméně s tímto pasivním přístupem se asi moc daleko nedostaneme.
Výhodnější je pokusit se najít způsob využití nových technologií tak, aby byl pro nás výhodný a něčím přínosný. Tímto můžeme kromě jiné získat např. nějaký "náskok" před konkurencí.
Samozřejmě, ve vývoji technologií je celá řada slepých uliček, občas něco vypadá velmi slibně a nakonec to "umře".
Pro běžného člověka není příliš rozumné okamžitě si pořizovat nejnovější technologie - jednak novinky bývají dost drahé a také se mohou po nějaké době objevit nějaké docela zásadní problémy. Výhodnější je chvíli počkat, až to bude levnější a také "vychytané".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana