Je testr plnohodnotnou náhradou MP při revizi spotřebičů?
Verenavský:
Zvažuji koupit testr MI 3309BT Delta. Doporučí někdo?
Jiří Schwarz:
Vzhledem k tomu, že se přístrojem dají měřit parametry, jejichž ověření (měření) požaduje norma, podle které se provádějí revize, pro revize běžných spotřebičů je možné jej používat.
Je třeba si ověřit jestli bude dodám i s kalibračním listem (protokolem), protože bez kalibrace je to špatně používat oficiálně k revizím a kalibrace "není zadarmo" a je otázkou kdo a za kolik ji udělá u přístroje, který nemá "první kalibraci" od výrobce.
Pokud se měří unikající proud pouze náhradní metodou, některé složitější spotřebiče to seriozně nezměří (kávovar, novější pračka,...)
Verenavský:
V popisu přístroje je uvedeno, že umí měřit unikající proud náhradní metodou a rozdílovou metodou. Nově i proud a unikající proud pomocí proudových kleští. Neumí proud procházející PE vodičem, ale to neumí aniPU 184 Delta a používá ji spoustu techniků. Oproti Deltě umí i proudové chrániče a má paměť.
Největší výhodou je ovšem schopnost pracovat bez napájení 230V.
Chci jen slyšet názor zkušenějších. ;)
Petr Ptáček:
Citace: Verenavský 15.04.2016, 15:18
Zvažuji koupit testr MI 3309BT Delta. Doporučí někdo?
Určitě doporučuji, měl jsem k dispozici předchozí model, a nyní mám přesně tento, drobné vylepšení nového modelu tkví i v tom, že již není třeba tisknout tlačítko při jednotlivých testech, po spuštění prvního testu, následují ostatní za sebou-urychluje to práci, a šetří opotřebení tlačítka.
Žvak Petr:
Mám zrovna PU 184 Delta a zvažuji modernizaci. Odrazuje mě jen fakt, že se stále prodává za + - 12 000,-Kč a je v podstatě neprodejný.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana