Jak zapojit LED žárovky a zdroj na DIN liště?

<< < (2/3) > >>

stana jurca:
Zdroj pro Led na DIN lištu do rozvaděče se jeví jako snadné a elegantní řešení.
Jen vím že nevím to co nevím - proto jsem rád za každou radu.  ;)

Volili by jste raději zdroj schovaný v krabici ve zdi metr od rozvaděče?
Led žárovky budou mít celkem 33W, kdybych použil 40W zdroj, mohl by méně hřát, ale už jsem na hranici zatížitelnosti .

Patrik Mlynar:
Ohrev zdroja zavisi na jeho konstrukcii a navrhu, nesuvisi priamo s maximalnou zatazitelnosto u. Vzdy je lepsie mat tam vykonovu rezervu, 40 W pri odbere 33W neradim.

Zdroj pre max 100W moze hriat pri rovnakej zatazi 30W menej ako 40W zdroj.

Moze to byt na DIN liste, najlepsie cim dalej od isticov, tym doplnkovy ohrev meni charakteristik u. Ak je dost miesta, neprirazte k zdroju sprava ani zlava ziadne dalsie prvky.

Spotreba v pokojovom stave pri zhasnutych LED vam nevadi ? Plus spinacom nerobi prave najlepsie jednosmerny prud, moze to skratit ich zivotnost.  Alebo chcete spinat primar zdroja a mat tolko zdrojov, kolko bude okruhov ?

Jiří_Hrubý:
Ano, zdroj je lépe naddimenzovat, právě kvůli oteplení při zátěži (pro sředstavu velký motor, malý motor a velký kopec).
Kabely odpovídajících barev pro sekundár lze vybrat z fotovoltaickýc h aplikací.   Dala sesehnat i CYKY 2x2,5 černá-rudá, jen teď nevím, od kterého výrobce.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří_Hrubý  13.04.2016, 10:20

Kabely odpovídajících barev pro sekundár lze vybrat z fotovoltaickýc h aplikací.   Dala sesehnat i CYKY 2x2,5 černá-rudá, jen teď nevím, od kterého výrobce.

Takhle bych to nehrotil. Málokdo má na skladě 5m fotokabelu CYKY-SUN a to ještě za rozumné peníze.

Na DC rozvodu se spokojím s žilami "+" černá, "-" světlemodrá (pro rejpaly dávám hnědou). Na konce kabelu dám popisku "12VDC".

stana jurca:
Děkuju za vaše příspěvky,
nakonec tedy pořídím zdroj do DIN lišty - vybral jsem MeanWell DRA-60-12, který by měl umět i stmívání.
Jaké jištění by jste doporučili? i na sekundáru?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana