Je mozne takhle pripojit rozvadec?

<< < (3/4) > >>

Peter Maly805:
S tím kilometrem jste to docela trefil, minimalne 3km :D Pán mi tedy vysvětlil, že z ekonomického hlediska ho momentálne nevyrabí. Ptal jsem se ho na rešení. A doporučil bud drát CY, nebo CYY "primotat" k tomu kabelu 4X6 (ideálne černý, prej vydrži vic UV, ale revizák by zřejme spokojenej nebyl) a nebo přidat drát CY do UV chráničky a takhle povesit s polu s CYKYz. Chraničku popsal jako pružnou hadici venkovni a prej není nejak těžká, to nosné lano to na 20m vydrží. Jak to tak vidím, zdánlivě jednoduchá věc nemá jednoduché rešení. Takže opět otázka, které řešení v tomhle případe bude bezpečné, splní normu a revizní technik nebude mít problem? Mám na mysli to přidání 5 tého dŕatu. Předpoklad je samozřejme bezchybné připojeni jak v podružném rozvaděči uvnitř budovy, tak připojení toho venkovního.

Vít Rotrekl:
Tak naposledy...na táhněte nosné lano (pozink 3-4mm),  k tomu UV odolnejma stahovacíma páskama připevněte kabel H07RN-F 5G6(4).
Rozvaděč přizemnit alespoň na jednu zemnící tyčku.

Jednodušší řešení neexistuje... a myslím, že žádnej revizák s tím nebude mít nějaký zásadní problém...

Jiří_Hrubý:
No, když už to jde vzduchem, jestli by nebyl nejsnazší AES 4x16. I tahově by vyšel pomalu líp.

Vít Rotrekl:
V rozvadeci ze ktereho se to bude napojovat neni PEN.

Jiří_Hrubý:
Omlouvám se, přehlíd jsem že nejsou spojeny můstky. Na druhou stranu možná ještě někde budou mít skladem 5x16 (zakázanou pro zaměnitelnost PENxVO jako 5x25) nebo u AESu lze tu žílu doplnit (zaplést) 1x16. Cena by byla asi lepší než u mědi, ale víc práce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana