Aká je orientačná cena pripojenia 2 záhradkárskych osád na vn?

(1/3) > >>

Vladimír Rybár:

Plánujeme pripojenie dvoch záhradkárských osád (cca 250 záhradiek).

V žiadosti o pripojenie sme uvažovali dve odberné miesta (pre každú osadu jedno) 3x80A. Najväčší odber v každej osade bude čerpadlo na úžitkovú vodu ( v každej osade 10kW),  čerpadlo beží v sezóne približne dva krát do dňa. Každý pripojený používateľ bude mať istič 1x16A (schvalene predpisy záhradkárov - vyvarovanie sa pripájania ťažkých strojov, napr. ak by si chcel niekto zhotoviť dielnu) každú tretiu záhradu bude k dispozícií aj 400V zásuvka s hodinami pre príležitostné pripojenie spotrebičov (miešačka,...) . Takže primárny účel je hlavne osvetlenie, malé ručné nástroje, gril, a nejaká ta zásuvka do chaty(rádio, malé chladničky, nabiť mobil, tv).

Chcel by som sa vás opýtať aká je približná cena takéhoto pripojenia do siete. Pripojenie na nn v danom mieste nieje k dispozícií, bude sa treba pripájať na sieť vn vzdialená asi 700m.

Zaujímala by ma hlavne čiastka distribučný transformátor na stĺp (asi 160kVA) a stým spojené náklady(projekt, realizácia, stĺp , ...).
Nepotrebujem podrobné cenové kalkulácie, ale skôr rady od ľudí čo takéto pripojenie už realizovali, že aká bude orientačná cena kam sa to až môže vyšplhať.

Čiastky za rozvody nízkeho napätia po osadách si viem spočítať aj sám, takže zaujíma ma čisto cena pripojenia, transformátoru (stĺp, vedenie 700m),  paušálne poplatky a k tomu spojené náklady až po hodiny nn 3x80A. Momentálne čakáme na vyjadrenie elektrárni na žiadosť na pripojenie.

Oliver Mička:
Hlavne bude vyjadrenie distributora. Ten vam predlozi aj v pripade kladneho vyjadrenia aj jeho poziadavky. Kedze sa jedna o vedenie vn a transformator vn/nn bude to celkom pekna ciastka. Zakladom je ale projekt bez toho sa nepohnete. Projektant je od toho aby vam to navrhol podla vasich poziadaviek..

Milan Otras:
Často sa stáva že záhradky sa časom preklasifikujú na stavebné pozemky a potom by určite vami navrhované dimenzovanie pripojenia nestačilo.3 fázové pripojenie pre každú záhradku je na nezaplatenie.

František Šohajda:
Citace

Zaujímala by ma hlavne čiastka distribučný transformátor na stĺp (asi 160kVA) a stým spojené náklady(projekt, realizácia, stĺp , ...).

Cena za trafo může být různá....podle výrobce může být cena až 3 násobná oproti jinému výrobci.....
Dá se sehnat trafo z druhé ruky za poměrně dobrý peníz i s revizí! Cenově hodně levné!

Citace

Čiastky za rozvody nízkeho napätia po osadách si viem spočítať aj sám, takže zaujíma ma čisto cena pripojenia

O tom pochybuji, když nemáte projekt! ;D ;D ;D

Pokud budete roztahovat nn po osadě, rozvodné závody vám pěkně zamotají hlavu, aby to bylo podle jejich představ!Jinak to nepovolí i když se budete stavět na hlavu.

Vladimír Rybár:
To že cena za trafo môže byť rôzna je mi jasné. Ale rád by som počul od skúsenejších nejaký odhad v akom intervale sa môže táto cena pohybovať iba pre orientáciu - 500 000Kč ? 1 000 000 Kč ?

Citace: František Šohajda  10.04.2016, 08:27

O tom pochybuji, když nemáte projekt! ;D ;D ;D

Pokud budete roztahovat nn po osadě, rozvodné závody vám pěkně zamotají hlavu, aby to bylo podle jejich představ!Jinak to nepovolí i když se budete stavět na hlavu.

Osobne som si myslel že závody nebude zaujímať nič čo bude ďalej ako meranie na prívode 3x80A. Všetko od týchto svoriek ďalej bude majetkom záhradkárov, takže aj faktúry budú chodiť organizácií. Fakturácia jednotlivým záhradkam bude prebiehať formou zmlúv medzi záhradkarmi a organizáciou.

A čo sa týka kalkulácie ,  samozrejme zatiaľ nemáme projekt, kedže ešte stále čakáme na vyjadrenie elektrární. Ale myslím si že spočítať ORIENTAČNE cenu káblu, nadprúdových ochrán, svoriek, rozvádzačov ,  hodín, atd, atd dokážem. Myslím si že v škole som sa dostatočne naučil používať Sichr, Verox, ... ,  dimenzovanie káblov z hľadiska oteplenia, úbytku napätia, impedancie poruchových smyčiek,.... Samozrejme sa týmto nepovyšujem na funkciu projektanta(mám §6) a určite ho budeme kontaktovať.
Celkovo prečo som zakladal toto vlákno bolo to, že peniaze sú pre ľudí až na prvom mieste a každý sa pýta koľko to bude približne stáť v prípade súhlasu elektrární.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana