Jak zapojím motor se 4 vývody?
Daniel Kudlata:
Asi před týdnem se mi do rukou dostal elektromotor, který má 4 vývody. 2 červené a 2 černé.
Tak by mne zajímalo zapojení takovéhoto el. motoru.
Václav Třetí:
Motor je dle štítku určen na stejnosměrný proud, takže na běžnou střídavou síť nelze!
Motor je zřejmě demontován z nějakého staršího stroje, takže se jedině orientovat podle původního zapojení. Nebo zkusit kontaktovat výrobce - jeho současného nástupce, možná by byl schopen poskytnout nějaké technické informace.
Miroslav Revús:
Našiel som na internete:
Zdroj - výberové konanie Ministerstva obrany ČR (rok 2009)
Požadujeme opravu 11 ks stejnosměrných kartáčových elektromotorů ke zvedákům terčů XV-4M (převinutí a výměna ložisek).
Typ motorů K2 UV 225-00-MEZ Náchod
Technická data: Ib 0,13 A Ia 1,5 A Ub 220 V Ua 220 V 250 W, S1 3000 ot./min
Presne váš motor.
Zapojenie budete musieť zistiť meraním, prípadne otvoriť a prehliadkou zistť, ako je zapojený.
František Janeček:
Motor je dostatečně popsaný na štítku.Motorek s cizím buzením 220V, napětí kotvy 220V. Samozřejmě stejnosměrných .Nechá se regulovat jak napětím na kotvě tak případně ještě velikostí budícího proudu.Které vývody jsou které se nechá lehce zjistit prozvoněním.Dv a dráty vedou jen na kartáče.Ty když najdete, tak zbývající dva jsou budící vinutí.Bude chodit i na menší napětí, nebude však mít jmenovitý výkon ani otáčky. :)
Miroš Jan:
To : Danielo Kudlata
Vznesl bych dotaz, na firmu ATAS elektromotory a.s., Náchod. Osobně jsem tam vždy pochodil, v případě jejich výrobků.
;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana