Lze prodávat jako "oddělovací" trafo s výstupem TNS?

<< < (3/3)

Radek Luža:
Prozradí nám autor příspěvku kde k tomuto výrobku přišel? Třeba by nám to napovědělo něco více o účelu, pro který to bylo zkonstruováno.

Jiří Schwarz:
Citace: Aleš Dobrovolný  06.04.2016, 17:06

Kde tam vidíte PEN?

Já netvrdím, že tam je, já jsem to myslel obecněji a podrobněji jak jsem to mysle:
- pokud bych si tam PEN přivedl, platí pro něj nějaká pravidla, která tady asi těžko splníme
- pokud ho tam nepřivedeme, museli bychom ten bod spojení N a PE považovat za nějaký začátek sítě, za zdroje sítě TN a tam bychom nevystačili s PE (PEN) vodičem sítě, tam bychom měli mít vlastní uzemnění.

Co ty barvy na přívodu dole? Je to modrá? Není to modrá? Není tam nějaký problém s přehozením P a S? Ono se to někdy tak zapojuje, otázkou je jestli je to správně, ale trafo bývá počítáno tak, aby při nějakých 70 - 80% jmenovitého zatížení bylo na výstupu stejné napětí jako na přívodu, ale takové trafo pak při menším zatížení zvyšuje výstupní napětí proti vstupnímu.

Jan Alin:
Dělá to na mě dojem zbastleného přenosného zdroje ovládacího napětí. Jedna strana kostřená, druhá jistěná i když blbě. To jsem fakt zvědav k čemu to slouží. Kromě omezeného zkratového proudu a tělocviku při přenášení mě nenapadla jediná výhoda proč to nezapojit přímo bez toho trafa.

Milan Hudec:
Dokáži si to představit coby zdroj pro drahé přístroje (např. obor geodézie) zapojované v terénu do sítí pochybných kvalit (např. přepětí) tyto potřebují pro svoji funkci zem v zapojení TN tak jako plynové kotle.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana