Pokud zjistíme opačný sled fází, které je nutné přepojit?
Jiří Schwarz:
Tak aby tu bylo ještě víc odpovědí, které budou znít rozdílně a přitom budou vyjadřovat správný význam :)
Byl by problém najít tu fázi, která odchází jako L1 z trafostanice.
Takže přehodit mezi sebou takové dva fázové vodiče, aby to nějak vypadalo, aby se vodiče nějak blbě nekřížili, aby mechanicky po přepojení vyšla dostatečná délka,... :-*
Pěkný den
Milan Karvánek:
Dovolím si nesouhlasit s pány Pavlíčkem a Beláněm. Pokud bych si vyjádřil sled fází graficky bude to kruh rozdělený na třetiny s vepsanými čísly 3-2-1 - obrácené pořadí, abych získal pořadí 1-2-3 stačí přehodit libovolné dvě číslice. Za posledním číslem těch tří znaků bude vždy následovat opět první, je to vlastně směr otáčení, né lineární graf ;D Při ztvárnění sledu fází v lineárním grafu je 1-2-3 totéž jako 2-3-1 nebo 3-1-2. Jak píše pan Schwarz nikdy spolehlivě nevíme která fáze je vlastně první :( , můžeme jen určit směr pole: pravotočivé (1-2-3) nebo levotočivé (3-2-1) .
Georgis Fasulis:
Souhlas s panem Karvánkem. Předpokládám, že se tazeteli jedná o směr otáčení točivého elektromagneti ckého pole vytvořeného vinutím ve 3 fázovém elektrickém motoru. Směr otáčení tohoto točivého el.mag. pole určuje právě sled fází a pro změnu směru točení pole a tím i motoru mi stačí přehodit LIBOVOLNÉ 2 fáze.
Štefan Beláň:
Omlouvám se za mou nejasnou odpověď. :'(
Měl jsem na mysli zapojení Č/H/Č = 1-2-3 nebo 3-2-1, z dob, kdy hnědý vodič byl zapojován na střed jako fáze L2, a hlavně jsem pomyslel na záludné odpovědí v testech.
??
Otakar Dosbaba:
Když abychom zjistili, která fáze byla opravdu ta úplně první, to bychom museli jít hluboko do historie, zjistit která elektrárna byla jako první připojena na naši síť a tam nějak zjistit, v které poloze se nacházel rotor generátoru těsně před spuštěním. Obávám se, že to asi bude malinko problém... :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana