Jak bezpečně vést vedení 230V přes dřevěné skříně?

<< < (2/4) > >>

David Hruda:
Lepší řešení? Třeba přístroje a svítidla vhodná pro montáž na/do hořlavých materiálů?

Václav Třetí:
Lignát určitě ne, obsahuje asbest.

Tomáš Žabka:
Nedávno mi jeden kolega doporučil normu na instalace v nábytku, takže doporučuji, tam se najde vše.

ČSN 33 2000-7-713 - Elektrická instalace budov - Část 7: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Oddíl 713: Nábytek

Drhlík Alexej:
Led diodové pásy (12V) v alu profilech mám. Pod kuchyňskou linku jsem chtěl přivést 230V na spinače. Spinač sepne dvoupólové  relé. Jeden kontakt relé zapne zdroj a druhý kontakt sepne 12V na příslušné LED světlo. Kontakty relé jsou odděleny nevodivou přepážkou.
(Relé IDEC RJ2S-CL A230)  Zdroj tak nebude trvale pod napětím. Vypinače přístrojové (pro 3 světla bych chtěl umístit  do nízké panelové krabičky pod kuchyňskou linku. Krabičku připevnit přes nehořlavou podložku. Protože zdroj s relátky umístěný do PVC krabice zabírá dost místa, chci ho umístit mimo a proto se potřebuji vedením dosat přes dřevotřísku skříňky.

Rozvodak:
Citace: Václav Třetí  16.03.2016, 06:39

Lignát určitě ne, obsahuje asbest.

Hloupost. Azbest je jiz dlouho zakazan i jako primes vyrobku, prave kvuli jeho karcinogenim vlastnostem.

Citace: David Hruda  15.03.2016, 23:05

Lepší řešení? Třeba přístroje a svítidla vhodná pro montáž na/do hořlavých materiálů?

Esteticky debaty radeji ponecham nekomu jinemu. Radsi strpim zasuvku digestore ve stejnem designu s lignatovou podlozkou, nez osklivou zasuvku s vickem co ma symbol "F". Predpokladam ze vetsina zdroju MN nesplnuje pozadavky pro montaz na drevo.. Dulezite je hlavne aby byl spokojeny zakaznik.

Citace: Drhlík Alexej  16.03.2016, 17:48

Led diodové pásy (12V) v alu profilech mám. Pod kuchyňskou linku jsem chtěl přivést 230V na spinače. Spinač sepne dvoupólové  relé. Jeden kontakt relé zapne zdroj a druhý kontakt sepne 12V na příslušné LED světlo. Kontakty relé jsou odděleny nevodivou přepážkou.
(Relé IDEC RJ2S-CL A230)  Zdroj tak nebude trvale pod napětím. Vypinače přístrojové (pro 3 světla bych chtěl umístit  do nízké panelové krabičky pod kuchyňskou linku. Krabičku připevnit přes nehořlavou podložku. Protože zdroj s relátky umístěný do PVC krabice zabírá dost místa, chci ho umístit mimo a proto se potřebuji vedením dosat přes dřevotřísku skříňky.

Nemel by to byt problem. Osobne bych to zbytecne nekomplikoval, staci ovladat primar obycejnym vypinacem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana