Poradíte mi svítidlo pod skříňky kuchyňské linky s vyšším krytím?
Kalina Jiří:
Poradíte mi svítidlo pod skříňky kuchyňské linky s vyšším krytí než IPx1 (svítidlo bude zasahovat nad mycí prostor dřezu)?
Nějak se nemohu ničeho dopátrat, všude mají IP20.
Svítidlo nejlépe LED, délka cca 60 až 80 cm. Může být i na malé napětí s odděleným zdrojem.
Rozvodak:
Zkuste LED pasky v alu profilech. Trafo date do skrinky nebo nad ni,osvetleni si udelate po cele delce kuchyne na miru ;-)
Patrik Dedík:
Citace: Rozvodak 15.03.2016, 22:03
Zkuste LED pasky v alu profilech. Trafo date do skrinky nebo nad ni,osvetleni si udelate po cele delce kuchyne na miru ;-)
Tak som nestihol:)) presne toto je asi naj. riesenie a tieto LED pasy maju aj v IPx8
Martin H.:
Citace: Kalina Jiří 15.03.2016, 16:22
Poradíte mi svítidlo pod skříňky kuchyňské linky s vyšším krytí než IPx1 (svítidlo bude zasahovat nad mycí prostor dřezu)?
Nějak se nemohu ničeho dopátrat, všude mají IP20.
Môžem potvrdiť, že to tak je aj na Slovensku. Buď IP20 alebo priemyslové, designovo v domácnosti nepoužiteľné.
Zaujímalo by ma, ak výrobca (napr. Philips) svoje IP20 svietidlo vyslovene označí na osvetlenie kuchynskej linky, či je návod výrobcu nadradený "nezáväznej" norme alebo naopak?
Pavel Horský:
Docela by mě zajímala jedna věc a to ta, jak se revizní technici staví právě ke svítidlům instalovaným pod vrchními skříňkami osvětlujícími pracovní plochu kuchyňské linky a prostor dřezu. Protože jsou u většiny kuchyní mezery mezi prac. deskou a vrchní skříňkou 500mm a normativní požadavek na min výšku spodního okraje nad dřezem je 400mm, pak by se dalo říci, že je norma splněna. Nesedí nám tu však požadavek na IPX1 a jak tak koukám, nenašel jsem u běžně montovaných svítidel do těchto prostorů vetší IP než 20.
Obhájí to někdo?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana