Lze pro zásuvky běžného domovního rozvodu použít jistič charakteristiky C?

<< < (3/3)

Maroš Klein:
Skončili zásuvkovému okruhu zlaté časy. :D
Je vysoká pravdepodobnos ť že céčko vyjde, ale ešte väčšia že tie šlupky pre rozbeh 2kW a aj samotná záťaž čoskoro šlapnú zásuvkovému okruhu na krk a postupne v celkovom súbehu unavia aj tú 25-ku.
Tak či onak ľudia radi a často nakupujú veci, na ktoré nie sú doma vybavení, však nakoniec nejako to už len fungovať bude, ale on už niekto poradí.
Za seba poradím ešte pred možným zahorením spojov rekonštrukciu zásuvkového obvodu, alebo nekupovať somariny. ;)

Hynek Havliš:
Možná už jste to vyzkoušel, ale ještě to tu nezaznělo. Zkuste při zapnutí vysavače mít regulátor vytočený na minimum a po jeho zapnutí pomalu přidat. Zmenšíte tak proudový ráz. Problém by to mohlo velice jednoduše vyřešit.
To ale nic nemění na tom, že starší instalace by si kontrolu odborníkem zasloužila.

David Cekan:
Omlouvam se, instalace je z 2x2,5 hliny, to jsem zmastil. Pohrat si s regulatorem vykonu vysavace pomuze, nicmene nemuzeme ocekavat, ze na to bude pracovita zena pred kazdym pustenim myslet. Zmenu charky jste mi vysvetlili dostatecnym zpusobem,  (poklona) , do takoveho ryzika se poustet nebudu. Pak me jeste napadlo osadit 13A jistic s B charkou, ale k tomu mi myslim od stolu rovnez posveceni nedate. Melo by to ale byt milosrdnejsi reseni, nez C1x10A (pro obvod i hl. jistic)... Souhlas? Jeste jednou diky za konzultaci.

Jan Franěk:
Ať chcete nebo ne, změně jištění směrem nahoru, by vždy měla předcházet návštěva RT. Především a obzvlášť pokud se týká rozvodů TN-C navíc v hliníku. Velmi důležité jsou v tomto parametry místní sitě a další "drobnosti"

Tak si to zopakujeme.  ;)

Citace: Pavel Horský  14.03.2016, 07:22

Schodněme se na tom, že bez místního šetření NELZE na dálku vyplodit závazné stanovisko. Rada by tedy měla znít: pozvěte si revizního technika, on provede měření a řekne "ano - ne"

:)

Vít Rotrekl:
Jestli C10 nebo B13, to si myslim bude +- to stejny. Spise bych sel do C10,  Prece jen ta 13ka pusti trvale vice amper nez 10ka. C budeit pomalejsi elektromagneti ckou spoust, takze udrzi ty starty.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana