Která norma nahrazuje ČSN 33 2610?
Zdeněk Mancl:
Mohl by mně někdo prosím sdělit, jakou normou byla nahrazena ČSN 33 2610 vydaná 1.9. 1995? Řeším problematiku akumulátorovny jako zdroje pro napájení nouzového osvětlení. Předem moc díky.
Jiří Středa:
ČSN EN 50272-2
Zdeněk Mancl:
A mohl bych ještě požádat o informaci, zda se tato nová norma nějak zásadně liší od normy původní nebo lze při požadavcích na akumulátorovnu v zásadních bodech vycházet z původní normy? Jedná se o akumulátorovnu z počátku 80tých let, avšak spíše jde o sklad zahradního náčiní, v jehož rohu jsou právě akumulátory...
Jiří Schwarz:
Jestli to bylo vyprojektováno a zřízeno podle normy ČSN 33 2610, provedli jste nějakou zásadnější rekonstrukci nebo co vám brání posuzovat to dál podle normy, kterou použil projektant pro návrh?
Zdeněk Mancl:
V podstatě není nic, co by bránilo posouzení podle původní ČSN. Tou zásadní odlišností jsem měl na mysli taková ustanovení, která definují, jak má být zabezpečena informace např. o výpadku (poruše) nabíječe, jaké parametry mají být indikovány při provozu nabíječe (jeden z takových nabíječů byl vyroben vyloženě amatérsky) apod. To jsem v původní normě neobjevil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana