Jak automaticky odpojit zátěž po 5 minutách?

<< < (2/2)

Radim Kulhavý:
,
ten wifi přijímač je právě levný čínský bazmek, který se nijak nastavit nedá. Konkrétně tento produkt
http://www.aliexpress.com/item/220V-240V-3-Channels-Digital-Wireless-Wall-Switch-Splitter-Box-Remote-Control/1798132448.html

A řešení tlačítkem se mi líbí, jednoduché a snadné zapojení, díky  :)

Martin Kurka:
Jojo, je to velké rizoto používat odborné termity, a plést si WIFI s tříkanálovým radiovým ovladačem a přijímačem světel.

Na takovou ovládačku samodržné relé bohatě stačí. Na WIFI nikoliv, tam si musíte pohlídat nejen odpad napájení, ale i rozpad komunikace.

Mimochodem, slušnější zde koupený výrobek jako Enika, Jablotron, necnost nahodilého stavu nemají a ušetříte si bastlení. Jen na součástkách do toho vrazíte více, než do ceny lepšího. Za 6 USD je ten čínský výrobek pěkně předražený.

Radim Kulhavý:
Tak díky za opravu termitu, nazval jsem to wifi, myslel jsem tím bezdrátově (nepřemýšlel jsem nad tím :) ) ale tak podstata problému je snad jasná.
Trochu jsem věřil výrobci v udávané délce spojení 100m, což bohužel nebyla pravdu, podobná zařízení na našem trhu za podobnou cenu jsem nenašel, nebo jen nevěděl kde hledat.

Nicméně nezná přeci jen někdo časovač s opačnou funkcí časování, kdy odpočet začne po připojení zátěže?

Václav Třetí:
Co takhle multifunkční relé, např. ATM 1, výrobce Elektropřístro j Modřany. Je to ovšem jednomodulový přístroj do rozvaděče na DIN lištu, nikoliv zásuvkový adapter.

Radim Kulhavý:
Už jsem ho našel a kupodivu tam, kam jsem se díval hned napoprvý a nenašel :)
elektrobock-casovy-spinac-cs3-4

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana