Je na závadu montáž přístroj. krabice na vodivý podklad ocelovými šrouby?

<< < (2/4) > >>

Jiří Schwarz:
Že by měl tazatel podobnou zkušenost jako já? Svod vodiče N na PE, který se občas ztratil...
Krabice přišroubovaná na vodivou konstrukční část, vodič pod zásuvkou se promačknul na hlavu šroubu...

Pavel Horský:
Jirko, u každé práce je potřeba přemýšlet. Z dobrých myšlenek s provázáním šikovných rukou vznikne vždy dobrá práce. Když krabičku přidělám šrouby s "megahlavou",  čímž se mi značně sníží hloubka pro přístroj, pak mohu očekávat problém, na který jsem si vlastně svojí blbostí zadělal. Ale třeba je to jinak  :) ??

Václav Třetí:
On také někdo podle té fotografie dodané kol. Schwarzem nemyslel. Nejen velké hlavičky šroubů, ale také umístění do nevhodného místa. Krabice má předlisované dírky pro přišroubování v rozích a nikoliv uprostřed. Při jejich užití nemůže dojít k přiskřípnutí vodiče mezi šroub a strojek. Dobré krabičky mají ještě navíc límeček okolo otvoru, který běžnou hlavu šroubu převyšuje.

Milan Hudec:
Pokud není vodivý podklad spojen s PE, pak vše na něm musí odpovídat dvojité či zesílené izolaci, tato je tvořena i povrchovou cestou, která nesmí být snížena.

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí  24.02.2016, 07:39

... Krabice má předlisované dírky pro přišroubování v rozích a nikoliv uprostřed.
...

Ono to "v rozích" nejde, když je tam vodorovný pásek široký cca 35mm...
Ta zásuvka je pro radiostanici, kde se předpokládá, že se to bude odpojovat vyjímečně při servisu, budou to dělat odborníci - elektrikáři... Nic jiného se do zásuvky připojovat nebude...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana