Kde lze sehnat teplotně závislý regulátor ventilátoru na 230V?

<< < (2/2)

Otakar Dosbaba:
 (poklona)  pánové za odpovědi.  :)
REE5 jsem původně též našel. Ale nutnost použít ještě převodník PTC na 0-10V, dvojici porovnávacích čidel (cena za vše) a především min. zátěž 100W vše postavila mimo hru.

SK 312.200 je asi kompromis. 230V pro napájení jsem volil proto, že jsem se chtěl vyhnout dalšímu napájecímu zdroji.

EC ventilátory: Určitě bych volil tento druh motoru ventilátoru včetně odpovídající jednotky 3235.440 nejraději, ale asi se to již nevejde do ceny. Kdyby byla nějaká levnější verze této jednotky v jednokanálovém provedení a základními možnostmi, asi bych se nerozmýšlel. Jde ale o chlazení jen jedné rozvaděčové skříně 400x1950x250mm přetlakovou ventilací, tj. ventilátorem s filtrem.

Fuk Tomáš:
Mně by se to taky líbilo s těmi PC ventilátory řízenými vlastním teplotním čidlem. Dal jsem si to do PC, do laboratorního zdroje, a nemohu si je vynachválit.

Patrik Mlynar:
Do akej miery to ma byt profesionalne ? Co tak sada PC ventilatorov na 12V a k nim riadiaca jednotka aka sa pouziva vo vykonnych hracskych a grafickych PC ?

Alebo chodte na Ebay, tam mi to ako prvu polozku vyhladavania "fan thermal regulator" vyhodi proporcionalny regulator na DIN listu.

Patrik Mlynar:
Alebo toto, je to do pozicie 5.25 disketovej mechaniky bezneho PC, tri samostane kanaly, displej ...

Vid "5.25 inch PC Fan Speed Controller Temperature Display LCD Front Panel DE'

Otakar Dosbaba:
Jak jsem již psal, jde o technologický rozvaděč na zakázku, tudíž zde prostoru pro bastlení příliš není. Potřebuji ventilaci přetlakovou, tj. vhánět vzduch větrákem dovnitř přes filtr, aby to nebylo za chvíli plné prachu. Určitá možnost by mohla připadat v úvahu s 12V ventilátorem, ale potřebuji jej vestavět právě do mřížky s filtrem. Nevím, jestli taková verze, která by odpovídala průtoku vzduchu cca 80 - 100m3/h, existuje.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana