Jak řešíte silné rušení při měření impedance v průmyslových prostedích?
Ján Šebík:
Pri meraní impedancii siete na nových výrobných linkách mám pocit, že moderné, sofistikované meracie prístroje na revízie sú zbytočný luxus.
Vzhľadom na silné rušenie sú tieto prístroje mnohokrát nepoužiteľné.
Vrátime sa k PU 180?
Ako riešite takúto situáciu?
Jiří Schwarz:
Můžete trochu upřesnit o co vám jde?
Zatím jsem se nesetkal s tím, že bych naměřil nějakou neseriozní hodnotu a bylo to způsobeno rušením.
Něco jiného je měření na výstupu elektrocentrál y, střídače, měniče, OnLine UPS,...
Tam to není o měření skutečné impedance, tam je měření ovlivněno funkcí nadproudové ochrany a jak jsem se právě v nedávné době "vyškolil", co měřák, to jiná hodnota.
pegas100:
Stává se mi to také občas a tak zkusím třeba jiný přístroj. Většinou to vyhraje Zerotest.
Ján Šebík:
Meriam impedanciu slučky na vstupe rozvádzača linky. Väčšinou ( vždy ) sa jedná o výrobné linky s frekvenčnými meničmi.
Iný merací prístroj nemám, ale pre takéto prípady si zoženiem PU180 s ktorým predpokladám že čosi nameriam.
Jiří Buben:
No a co se vám vlastně stává. Popište podrobněji jak se to projevuje a za jakých okolností a konkrétně na jakých obvodech.
Mě osobně se to zatím nepřihodilo a to měřím hodně na technologiích, kde FM jsou. Ale přímo na obvodu s FM neměřím. Tak odvážný nejsem. U těchto vývodů ověřuji spojitost ochranného vodiče.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana