Jakým způsobem vyřešit instalaci zásuvky na půdě pro napájecí adaptér k anténě?
Mirek Čech:
Pane Molák s tím rušením bych si zas tak jistý nebyl takový Gbit po aušusovém kabelu a několikráte křížený se silovinou umí úplné zázraky...
Takže nic není nemožné
Patrik Mlynar:
Rozlisoval by som medzi subehom datoveho a siloveho kabla v byte / rodinnom dome, kde je mozne negativum mierneho znizenia prenosovej rychlosti kvoli ruseniu vyvazene pozitivom "nesekat a nevrtat" versus nejaka dolezita aplikacia v priemysle alebo medicinskom sektore.
Mozeme samozrejme nasilu aplikovat zazracnu formulku "lebo norma XY", ale zakaznika alebo manzelku to nepotesi. Navyse na rozdiel od inych bastlov tu nie je znizenie bezpecnosti instalacie.
V tomto konkretnom pripade som za odbocenie zo svetelneho okruhu a zasuvku pre napajaci adapter istit trubickovou poistkou T 1A v mieste odbocenia, plus nalepka na zasuvke "max 1A".
Jan Franěk:
http://elektrika.cz/data/clanky/soubehy-kabelovych-tras-slaboproudych-a-datovych-rozvodu-s-napajecimi-vedenimi-nn
Osobně bych se samotného rušení také nebál.
Je ale otázkou proč se zde tazatel vlastné ptá. Jde mu o to aby to nějak udělal, nebo aby to bylo dle norem?
Třeba mu pomůže vložený odkaz.
Milan Hudec:
Pouze bych připoměl že skutečné riziko je nad střechou ve formě blesku nikoli v soubězích vedení, není důvod tedy situaci nějak zveličovat.
Ne že by rušení neexistovalo, ale spíše bych ho nechal průmyslovým prostředím.
Jaroslav Molák:
Stál jsem před mnoha otázkami ohledně rušení datových kabelů ve stoupačkách panelových domů a mám zkušennost, že rušení v souběhu datových a silových kabelů nemusím vůbec řešit. Proto jsem i po studiu této problematiky zaujal takový postoj, ať už jsem projektant, zhotovitel, provozovatel, revizní technik nebo konečný uživatel.
Je zde jiná situace než byl a je přenos analogových signálů, a ctím ve stoupačkách jasné oddělení datových kabelů uložení do trubek KOPOS.
A pokud se mám vrátit na úplný začátek diskuze, tak nevidím lepší řešení než kabel vedoucí na půdu použít jako přívod elektřiny do tohoto zdánlivě nepřístupného prostoru domu a existujícím "husím krkem" vést ostatní, nesilová vedení. Nějaká další doporučená omezení v jištění nejsou potřebná, ale mohu upozornit v souvislosti s ochranou před bleskem, že se má naplnit i tato ochrana, ale to je nad rámec otázky tazatele.
Musím veřejnost upozornit na značnou poruchovost samotných síťových adaptérů. Několik desítek jsem jich musel dát do elektroodpadu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana