Jakým způsobem vyřešit instalaci zásuvky na půdě pro napájecí adaptér k anténě?
Zdenek Hejčl:
Teda, tak budu ošklivý.
1/ Tahat UTP se silovinou je prasárna.
2/ Vidím, že při tahání internetu si montážníci nelámou hlavu s odplombováním elektroměrovýc h dvířek
v JOP, nebo SOP. Ani se namáhají to nějak řešit. Zavolat na ČEZ, PRE, EON, a problém padá na nájemníky.
3/ To Zdenek Rajmont:
Také mám nataženo UTP i s napájením v jedné chráničce, protože do stávajícího objektu další nezasekám a navíc mám sekání v domě zakázané.
To je problém jiný, máš subtilní ženu a znám spoustu větších urostlejších mužů, kteří se své subtilní ženy bojí... :D
Jan Alin:
Datová vedení a silová mám (skoro) odděleně a zákaz sekání od manželky vám závidím. Po takovém zákazu sekání a vrtání do zdí toužím už léta. :(
Patrik Mlynar:
Uvazujme bezny byt, v com je riziko subehu UTP a CYKY v jednej liste / rurke ? Rusenie to asi nebude, UTP je uz z nazvu kruteny par s diferencialnym prenosom. Vadi napatova pevnost ? Ak ano, preco uz nevadi za pocitacom volne pohodeny UTP k datovej zasuvke leziaci na napajacom kabli pocitaca ? Vidat aj oba kable vkusne spolu v omotavacej spirale, napriklad pri smart TV. V parapetnom zlabe maju sice UTP a CYKY svoju sekciu, ale su stale blizko seba, je to to iste ako skupina UTP v rurke strcena do stupacky v panelaku.
Jaroslav Molák:
Pane Rajmonte, správně říkáte:"Stačí pořádně číst". Musím dodat začněte u sebe (přečtěte si otázku p. Lipčáka ještě jednou) a nevytáčejte se, mohlo by vás klepnout.
Tady není místo na ironii. Pro vás pravděpodobně jsem "chytrý" asi máte důvod, tak u něho zůstaňte, dokonce, pokud se řídíte: podle sebe, soudím tebe. Ať už v prvém nebo v druhém případě.
Zásuvka na půdě je řemeslným řešením. Předpis nepřipouští vedení v našem případě datových vodičů společně se silovými. Datové vedou data - nuly a jedničky. Vzájemné rušení je tedy vyloučeno. Přesto předpis nepřipouští vést vodiče různých napětí společně se silovými.
Pokud vám udeřilo do Vašeho domu, (čemuž nevěřím), když říkáte přitom co všechno máte na střeše, že to odnesl síťový adaptér, tak buďte rád, že vás manželka ještě nepokárala za Vaše improvizace v instalacích. Asi vás i nahoře někdo hlídá.
raj:
Citace: Jaroslav Molák 14.02.2016, 19:41
Zásuvka na půdě je řemeslným řešením. Předpis nepřipouští vedení v našem případě datových vodičů společně se silovými.
Citujte mi zde ten "předpis". (já užívám slovo norma)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana