Jak poradíte investorovi v rozhodnutí pro systémovou instatalaci vy?
Tým Elektrika:
SI#1 Kdy zvolit systémovou instalaci a kdy ne?
V dnešní době "nabité elektronikou" se s možnostmi, představami a požadavky na funkci elektroinstala ce dostáváme zcela jinam, než jsme si mohli ještě před několika roky představit a dovolit. Naše obydlí jsou často zaplavena technologiemi, jen bezdrátových ovladačů bývá často bezpočet. Problém nastává v okamžiku, kdy vyžadujeme sjednocení nebo dokonce vazby mezi jednotlivými systémy.
Krátká verze ... zde...
Dlouhé verze ... zde...
Pokud se systémovými instalacemi zabýváte sdělte nám svůj pohled!
Jak radíte investorovi v rozhodnutí pro systémovou instatalaci vy?
Miroslav Minařík:
Možná tam mohl ještě zaznít, že ono "pustit" může začít i trubkováním a pamatovákem na sběrnici JYSTY 2x2x0,8 jako přípravu, než se rozhoupu k rozhodnutí.
Filip Horáček:
Záleží na bystrosti investora. Pokud jde o starého konzervativníh o zatvrzelce klidně bude přesvědčen, že bude další generace udržovat jeho izolovaný názor. Bohužel vidíme generační rozdíly na svých rodičích a předpokládat, že naše děti budou zastávat stejný názor jako my je pošetilost.
Proto bystrý investor počítá variabilitou a rozšíření. Trubkování je základ. Tedy myslím uložení prázdných trubek pro pozdější možnost protažení.
Můj názor je ovlivněn tím, kde se pohybuji. Kdybych den co den zapojoval zásuvky asi bych měl "zamrzlý" názor jak tu v tématech čtu. Pokud mohu doporučit moc si těch ubrečených defenzivních nálad nevšímejte. Svět je opravdu jiný.
Rád bych více takových rozhovorů o tom proč investovat tímto směrem.
Jan Franěk:
Citace: Filip Horáček 24.04.2016, 17:22
Kdybych den co den zapojoval zásuvky asi bych měl "zamrzlý" názor jak tu v tématech čtu. Pokud mohu doporučit moc si těch ubrečených defenzivních nálad nevšímejte.
Zapojuji zásuvky den co den, a nepřijde mi, že bych patřil k těm, jejichž názor je nějak zamrzlej.
Zrovna tak mi nepřijde, že že se tady objevují pouze odpůrci systémových instalací.
Osobně vítám tento seriál a podle mne má pomoci investorům k odpovědím na jejich časté otázky, pokud narazí na někoho, kdo jim nedokáže správně odpovědět. Navíc formou více názorů, ať si každý vybere ten, který je mu nejblíže. Rozumný elektrikář se z toho poučí a může využít těchto informací v prospěch svůj a především svých zákazníků.
Ovšem musím souhlasit s tím, že je víc než rozumné připravit svou instalaci tak, aby se nechala v případě potřeby modifikovat, nebo rozšířit dle aktuálních potřeb majitele.
Roger:
A jak se prosim dnes trubkuje tak, aby do toho nekdo nekdy jeste neco dodatecneho zatahal? To si moc neumim v praxi predstavit (pokud v objektu nejsou podhledy/zvysene podlahy nebo jine zjednodusujici prvky)... Necham si poradit..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana