Lze dočasně zakončit přípojku na stavbě pouze 3fázovou zásuvkou bez jištění?
František Šohajda:
Citace
a pokud mi nikdo zásuvkovou skříň neukradne, zbyde mi po této akci pomníček za 3500,-
Takové naříkání se mě vždy velmi líbí... (zle)
Na levnějších obkladačkách ušetříte daleko více!
Nic ve zlém . ;)
Patrik Dedík:
Postavte rozvadzac zapojte kabel na istic povedzme B25/3 odtial na elmer a z elmera na FI 40/4/0,03 a zo zadu rozvadzaca dajte kombi zasuvku 400(32)/230 16 A peti kolik. Redukciu na 400V/16A nech si firma donese podla potreby a len sa pripoja predlzovakom a robia. Podla mna najjednodichsi e riesenie. Po postaveni bud date novu skrinu a povodnu (antonicek) si date prec alebo ju tam nehate.
Juraj Rojko:
Citace: Jan Matuška 11.02.2016, 08:21
Každopádně jedním RT mi bylo včera vysvětleno, čemuž naprosto rozumím a je to v pořádku, že problém řešení odpojovatelnéh o stavebního rozvaděče se 4-kolíkovou zásuvkou je ten, že by se mohl najít někdo, kdo by do této zásuvky chtěl zapojovat spotřebič přímo (tedy bez rozděleného PE a N, bez pr. chrániče a jištění menšího než je 3x25B v ER). A je pravda, že byť je tato možnost v mém případě minimální (tzn. mě ani nenapadla), tak teoreticky se to stát může a zásuvkou tedy ne.
To není ten hlavní problém. Problém je v tom, že čtvrtým pólem zásuvky budete propojovat PEN. Když jste z oboru, tak si nakreslete schema (včetně stavebního rozvaděče a k němu připojených spotřebičů tř. ochrany I) a zamyslete se nad tím, co se stane, když tento kontakt v zásuvce selže.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana