Jaký zvolit kabel pro připojení halogenového světla?
David 123 123:
Chtěl bych si připojit nově zakoupené halogenové světlo Kanlux 230 V JEN CE-82 na kabel s vidlicí pro použití na klasickou zásuvku.
Trošku mě zaskočila barva drátů uvnitř světla.
Čekal bych hnědý a modrý drát vodič.
Místo toho tam je bílý a černý.
Můžete mi prosím poradit jaký typ trojdrátového třívodičového kabelu bych měl koupit?
Omlouvám se za tuto otázku, která bude nejspíše místním odborníkům spíše k smíchu, ale chci mít jistotu, než u nás vyhodím pojistky. :-)
Patrik Dedík:
Jedna sa o spotrebic prvej triedy, teda pouzit trojzilovy kabel. Biela zila je namiesto modreho, ale je to stale N. Pouzil by som H05VV-F 3G1(CYSY) nezabudnut na dutinky.
Jiří_Hrubý:
Vzhledem ke krytí světla a jeho pravděpodobném u využití coby přenosky, bych nepoužíval kabel pro vnitřní použití, ale H07RN-F s navařenou vidlicí, prodávaný např jako náhradní k elektrickému nářadí. Konce vodičů nutno opatřit dutinkami!
Patrik Mlynar:
Riadte sa pismenkami na svorkovnici : L = faza = hnedy / cierny / sivy
N = nulovy = modry
symbol stromceka = PE = ochranny = zltozeleny
Kabel radsej nieco s vyssou tepelnou odolnostou, nie bezne biele CYSY, aby sa nestalo pri odkladani, ze sa roztopi plast nahodnym dotykom horuceho skla. Trochu mi unika preco v dnesnej dobe aj 30W led reflektorov niekto kupi halogen ...
Nahradna flexosnura k zehlicke je dobra volba, tiez sa tam rata s podobnym rizikom.
Vít Rotrekl:
Citace: Patrik Mlynar 04.02.2016, 20:18
Kabel radsej nieco s vyssou tepelnou odolnostou, nie bezne biele CYSY, aby sa nestalo pri odkladani, ze sa roztopi plast nahodnym dotykom horuceho skla. Trochu mi unika preco v dnesnej dobe aj 30W led reflektorov niekto kupi halogen.
Protoze vanicka stoji 200Kc, a nahradni zarovka si 40Kc. 10w LED nekde kolem 400 minimalne. A kdyz odejde tak jej muzete zahodit, nebo nejak bastlit zdroj.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana