Lze připojit varnou desku a troubu společně na 3 fáze?
PetrBaned:
Citace: JackThomas 01.02.2016, 21:05
Já jsem tu diskuzi četl, má původní otázka byla vlastně trochu jiná - myslel jsem, že pro využití plného potenciálu indukce potřebuji 3 fáze, podle té etikety to ale vypadá, že mi stačí dvě, je to tak?
podle mne, indukce na 1f. resp na 240V aby byl využit její plný potenciál neexistuje. Podle prodavačů v elektru je to každá :-)
Štítek není směroplatný. Důležité jsou připojovací podmínky výrobce. Ale obecně lze říct že v poslední době je většina várných desek koncipována pro připojení 2f.
JackThomas:
No, tohle je prave stitek od vyrobce, je uvnitr, nalepeny na te desce zespodu vedle svorkovnice, cili ne neco co je v obchode na regalu.
A 1f je jasna, tady resim zda 2, ci 3.
Jinak v navodu je uplne prd, resp. jak zapojit pro 3, 2 a 1 fazi.
Jirka Š. Svejkovský:
Nechápu, co je na tom nesrozumitelné ho, co tady vlastně řešíme.
JackThomas:
Ten ji samozrejme provede, coz konec koncu pisu jiz v prvnim prispevku.
Spis me zajimalo, bude-li dvou fazove pripojeni dostatecne, protoze stitek na vyrobku (max. vstup 2x3700W) mi prijde v rozporu s tim, co je uvadeno v technicke specifikaci (max. prikon 8kW)
Jiří_Hrubý:
Specifikace od koho? Od prodejce, čili pouhého překupníka zboží? To nepovažuji za relevantní údaj.
Podstatný je štítek od výrobce na zařízení. V návodu jsou jasně specifikovány možnosti připojení, kontakt L3 je jen pro upevnění vodiče navíc.
Dále v návodu výrobce požaduje připojit k pevné instalaci přes vícepólový vypínač.
Používat volnou fázi a společné N PE není nic moc řešení, 2 samostatné spotřebiče jsou dva samostatné okruhy. Vy máte přípravu na normální sporák v podobě oné 5x2,5.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana