Jak bezdratove prodlouzit dosah dratoveho domovniho zvonku?

<< < (2/3) > >>

Jiří_Hrubý:
Lze to řešit opakovačem signálu,  dá se pořídit v obchodech s čínskými "EZS" za pár stovek, ovšem problém může být v naladění, pokud jse pouze "elektrotechnik uživatel",  když se budou pracovní frekvence rozcházet.
EDIT:  beru zpět, nějak jsem přehlíd že stávající je drátový.
Pak se nabízí leda bezdrátový vysílač s upraveným spínáním, či upravený běžný bezdrát. zvonek, což není práce pro laika.

František Šohajda:
Citace

Školní zvonění bývalo realizováno pomocí telefonních zvonků, jejichž napájení je 40 až 75V~ (50 nebo 25 Hz),  takže to také nebývalo spojené se sítí, navíc do toho se (snad) nehrabou laici a kutilové. 

U starších škol (to jsou dnes všechny)  ;D bývalo trafo 220(dříve)-75 V st a to pouštělo na ty zvonky signál...
Už jsem to předělával ,  trafo nechal (bylo na 4000V zkušebních)

Vít Rotrekl:
Když jsme u těch bezdrátovejch zvonků.
Teď jsem strávil 4 dny v řekněme nad standartním apartmánovým komplexu. Asi 12 chalup po 6-ti apartmánech. A u každýho vchodu do apartmánu bezdrátový tlačítko a u vnitř apartmánu bezdrátovej zvonek. Fungovalo to výborně. Občas zazvonilo to správný tlačítko na ten správnej byt. Ale většinou to bylo, že někdo zmáčknul tlačítko, a zvonilo to úplně jinde. A nebylo to jen mezi byty v jednotlivých chalupách. Ale i mezi chalupami navzájem...

František Šohajda:
Citace

Občas zazvonilo to správný tlačítko na ten správnej byt. Ale většinou to bylo, že někdo zmáčknul tlačítko, a zvonilo to úplně jinde.

Záleží na výrobci, jak to má kódované...

Jednou jsem byl také u takového zvonku,sem tam zazvonil, venku nikdo ...
RD...já jsem nic nenašel. Pak majitel zjistil, že autobus (býval u zastávky) když dojel tak zvonek někdy spustil, řidič čekal..jstli to zamknul dálkáčem?...tak mě to řekl?
Dal jsem zvonek kódovaný od ENIKY a je dodnes pokoj. ;)

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  26.01.2016, 10:45

...že autobus (býval u zastávky) když dojel tak zvonek někdy spustil, řidič čekal..jstli to zamknul dálkáčem?...

Klasika.
Nejjednodušší zvonky nemají ani pořádné kódování, je tam cosi odvozeno od frekvence krystalu kolem 32kHz a do toho se snadno něco "trefí". Jeden skončil "rozšlapán majitelem na malé kousíčky"!
Zvonil celou noc. Druhý den klid a večer to zase začalo...
Na zlikvidovaném kuse se to nedalo prokázat, ale s jistou pravděpodobnos tí zvonek reagoval na bezdrátový termostat k plynovému kotli...
A samozřejmě dálková zamykání aut(obusů) mohou pracovat také na 433,925MHz

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana