Jakou měřicí metodu použít pro měření elektrického oddělení?
Milan Hudec:
Ano František mě předběhl.
Franta Puklický:
Citace: Milan Hudec 20.01.2016, 07:34
No měření je v těchto případech spíše alibismus, jde o dodržení technologické kázně s použitím izolační podložky mezi železo a stěnu spolu s izolační kotvou, což chemická malta nesplňuje, ne že by bylo nemožné takovou vyrobit, aleje nanejvýš obtížné do této umístit technologicky trn aby bylo zaručeno jeho stejnoměrné obtečení.
Projektant tvrdí, že chemická kotva (pakliže je správně udělaná) může být brána jako dostatečné izolování, a že splňuje požadavky TP124 www.pjpk.cz/TP%20124.pdf
Nebyl jsem si jist, jestli metoda měření izolačního odporu např. 500V je správná pro prověření mezní hodnoty 5kOhm uvedené v technický podmínkách.
Milan Hudec:
Nevím jak projektant ale já jsem jich v živitě provedl celkem dost a u žádné bych se neodvážil tvrdit, že se kotvící železo nedotýká betonu přímo ale jen přes maltu.
Pokud ke kotvení nestačila pavnost izolační hmoždinky, pak se do stěny kotvila maltou izolační matice a do této se pak zašrouboval emkový šroub.
Franta Puklický:
Citace: Milan Hudec 20.01.2016, 11:13
Nevím jak projektant ale já jsem jich v živitě provedl celkem dost a u žádné bych se neodvážil tvrdit, že se kotvící železo nedotýká betonu přímo ale jen přes maltu.
Pokud ke kotvení nestačila pavnost izolační hmoždinky, pak se do stěny kotvila maltou izolační matice a do této se pak zašrouboval emkový šroub.
Já si o tom myslím taky své....nemám však chuť, ani náladu jim to rozporovat. Jde mi jen o to, jaký způsob měření by mohl být nejprůkaznější . Jestli měření izolačního odporu, měření přechodového odporu, nebo snad něco dalšího?
Milan Hudec:
Průkazné není žádné, pokud je mezi roxorem a kotevním prvkem pidimezera v době měření již tam nebude při zatížení konstrukce.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana