Jaký je vlastně správný sled fází?
Milan Karvánek:
Bavíme se doufám stále o 3f. zásuvkách. Každá zásuvka by měla být správně zapojena a pokud to není úmysl, měla by i ctít pořadí fází 1-2-3. Pokud máte tedy každou zásuvku jinak bude nutno prohodit vodiče u každé obráceně zapojené. pokud máte všechny "jedním směrem" a to obráceně 3-2-1 pak stačí samozřejmě udělat změnu jen na přívodu do hlavního domovního rozvaděče, nejsnáze na hlavním vypínači. Pokud máte nějaké pevně připojené 3.f. spotřebiče s motorem, je nutno otočit i ty, resp. zkontrolovat jejich správný chod. U spotř. do zásuvek viz můj minulý příspěvek.
Tedy pokud budu mít v domě všechny zásuvky v pořadí 1-2-3 a koupím originál spotřebič s vidlicí, měl by bez dalších úprav mít správný směr otáčení. Mám-li různé starší spotřebiče, je jejich správný chod nutno zkontrolovat.
Jiří Fuksa:
To: Slaný
Barvy mně vůbec nedělají a nikdy nedělaly problém.
V každém kabelu najdu počítací vodič a od něho odpočítám 1 - 2 - 3.
Roztříhejte si 100 m kabelu na 1m kousky a uvidíte, že pořadí vodičů bude pořád stejné. :D
Milan Karvánek:
TO: Fuksa > kur+na, vy mluvíte jako opravdovej elektrikář. Zdá se, ale, že původní dotaz je spíš od nadšeného kutila, nebo se dnes již neučí o "draivu" kabelů?
Pavel Horský:
.............. .a přitom byl dotaz tak jednoduchý.... .............. .........
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana