Má být žluto/zelený vodič spojen s jímačem a hromosvodem?

<< < (2/3) > >>

Milan Hudec:
Taková všetečná otázka, dostatečná vzdálenost je stejná jak k perfektně uzemněné konstrukci, tak k "zazděnému trezoru",  není to divné?

Jan Hájek:
Citace: Milan Hudec  09.01.2016, 16:10

Taková všetečná otázka, dostatečná vzdálenost je stejná jak k perfektně uzemněné konstrukci, tak k "zazděnému trezoru",  není to divné?

Pokud součet vzdálenosti mezi jímací soustavou, trezorem a třeba rozvodem nn bude větší než dostatečná vzdálenost, nic se nestane.

Jiří Schwarz:
Předpokládám, že ta vzdálenost u trezoru platí po případ, kdy je trezor "nepříliš velkých rozměrů" a není nikam připojen (napájení el. blokování zámku, signalizace stavu trezoru  a zámku...)

I když mě vrtá v hlavě myšlenka jestli je možné trezor obsluhovat v době, kdy nemohu vyloučit blesk, když ten "součet vzdáleností" bude vyhovovat, ale jednotlivé vzdálenosti ne a já tam při dotyku s trezorem zanesu jakýsi vliv...

Milan Hudec:
Jsem se asi vyjádřil nesrozumitelně, takže ještě jednou.
Dejme tomu že dostatečná vzdálenost bude metr od rozvodů nn(tzn.dobře uzemněných částí),  nemohla by být menší k "neuzemněnému" kusu železa ve stavbě?

Vít Rotrekl:
Neměla by spíše být u toho trezoru větší? Rozvody nn jsou na jasně definovaném potenciálu, PE vodič na stejném potenciálu jako blesk, když zafunguje svodič.

Kdežto ten kovovej trezor pravděpodobně neuzemněnej nebude. Takže při případným přeskoku by to mohlo nadělat větší škody....

Ale jistotou netrpím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana