Jak si muze eON dovolit prestavet pripojku bez meho vedomi?

<< < (2/5) > >>

Zbyněk Novák:
Co by tam bylo cizí? Ta nová skříň na sloupu by byla samozřejmě EONu. Dělá se to tak běžně.

Jiří_Hrubý:
Skříň ano, svod ano, ale samonos bude coby HDV majetkem odběratele.

Roman Šafránek:
A proč, když to chce eON všechno zaplatit vč. výkopu a HDV? Do fasády se bude "vrtat" možná více (ze střechy k ER to bude dále než od země)

Já bych je to nechal udělat, při jednom bych se s tou firmou dohodl na výměně elektroměrovéh o rozvaděče - bude to při jednom vrtání do fasády, při jednom ježdění, vyřizování, rozplombování, dopravné a revizi možná ta firma vyúčtuje eOnu. Když budete chtít ER vyměnit později, určitě to bude stát mnohem více.

Jan Bocek:
Citace: Pavel Jedlicka 01  04.01.2016, 17:02

.... kvuli riziku, ze pojistky nejsou dostupne zvenku. Ony tam nejspise nekde jsou, ale predchozi majitel je nejspise "uklidil" nekam pod drevene oblozeni.

Řešili jsme to několikrát, kdy při zateplování HDS - hlavní domovní skříň s pojístky zakryji polystyrenem, nebo dřevěným obkladem. Pochůzkaři při roční údržbě na to brzy přijdou, že není nikdy HDS. Pak je otázka takovou skřín najít a znovu legalizovat její přístup. Doporučují pozvat "místního" elektrikáře, který možná najde pojístkovou skříň pod obložením. Je to ale jedna z variant řešení. DS na legalizaci zatím přistoupil.

Je také ještě otázkou v jakém stavu je celá přípojka a  měřící místo. Někdy se toho sejde více a výsledkem může být řešení o kterém píšete.

Jen zkušenost.
Hledal jsem řešení u jedné rekonstrukce domu, kde jsem navrhoval  řešení, které vám chtějí realizovat. A bylo to náročné jednání s DS. Potřeboval jsem zaměření sloupu z geodezie, věcné břemeno od silnic a nemalá částka za projekt. K tomu částka za realizaci a termín do roka. Proto na druhé straně, pokud vám to DS udělá gratis, tak je to výhra.

Pavel Jedlicka 01:
Diky za nazory a pipominky.

Tezko rict, jestli casem chteji v obci vsechno dostat pod zem. Ten navrh je, ze se to od sloupu svede pod zem a pujde to k baraku. Pan vysvetlil, ze vlastne prijel zacit diskuzi, jak to naprojektovat, aby byly vsechny strany spokojene. Varianta, kterou jsme zatim nadhodili, aby pojistkova skrin uplne nehyzdila, je dokonce delsi varianta nez stavajici zaves. Rikal, ze vsechno zaridi on. Stavebni povoleni, povoleni z obce atp.

Presne jak pisete, vsechno by zhotovili na naklady eonu a do meho vlastnicvi potom prejde co je na mem pozemku. Tak to aspon rikal.

Take rikal, ze drive byla moznost davat nejake zipove? pojistky na sloup eonu, ale to uz pry nejde. Take, ze by radeji, aby pojistkova skrin byla na mem pozemku, aby v pripade nejakych majetkopravnic h sporu nebyl moc problem.

Jinak neprojektuje celou obec, jen dostal tip na 4 mista v obci, ktera ted resi. Ma vypracovane nakresy z katastru, kde zakresluje mozna reseni.

Budu se s nim domlouvat dal na moznem reseni. Je fakt, ze nevim, jak je ten zaves stary a ty nedostupny pojistky asi opravdu nejsou idealni.

Na zaver, prosim co je K-L 40C ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana