Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?

<< < (17/28) > >>

Radek Červený:
Citace: Jan Hájek  11.01.2016, 21:20

PS: Musím říci, že mi přijde zcela zvrácené, aby někdo, kdo se považuje za elektrikáře, vyjmenovával jakékoliv nedostatky čehokoliv, byť by to bylo sebezbytečnějš í, co mu může zajistit zajímavé příjmy. Je to stejně absurdní jako řezník propagující obilné klíčky.

Zatímco zde někdo na 6 stranách hledá důvody, jiní hledají způsoby. A o tom to je. Jsou lidi, kterým tento stav a přístup odborníků vyhovuje a dokáží z toho těžit. Každý svého štěstí strůjce.

Jinak pro ty, co zase zaslechli něco od nějaké babky na návsi. Právě to intuitivní ovládání, které zvládne i manželka či tchýně, je doménou systémové instalace a profesionality zhotovitele. Systému, který je ušitý uživateli na míru a ovládá přesně to, co potřebuje. Není nic horšího než uzavřený tovární systém, který nabízí badget 100% předem definovaných funkcí, ze kterých uživatel 80% nevyužije, 20% využívá a 5% mu jich tam chybí. Ale v menu má pořád těch 100%,  která ho matou.

P.S. Dovolím si rýpnutí. Měl jsem za to, že se tu celou dobu bavíme o chytrých instalacích. Pak nechápu tu zmínku o miniservru za 12499 Kč. Tento systém považuji za takovou velkou kalkulačku, no když přeženu, tak možná ještě první verzi DOSu  :D Ale na straně druhé, pro využití pěti termostatů to vlastně postačuje. 

Jan Alin:
Citace: Jan Hájek  11.01.2016, 21:20

PS: Musím říci, že mi přijde zcela zvrácené, aby někdo, kdo se považuje za elektrikáře, vyjmenovával jakékoliv nedostatky čehokoliv, byť by to bylo sebezbytečnějš í, co mu může zajistit zajímavé příjmy. Je to stejně absurdní jako řezník propagující obilné klíčky.

Přiznání nedostatků nemusí nutně znamenat snížení příjmů, někdy to může být i naopak když se zákazník dozví popravdě všechna pro i proti. Nejhorší referencí bývá nesplněné očekávání.

Václav Kalina DC:
Já to beru tak, že pokud to má být inteligentní instalace, chci z toho také nějaké výstupy, ideálně aby mi to hlídalo náklady na provoz domu a to bez serveru na ukládání a zpracování dat dost dobře nejde. Pokud se jedná pouze řízení instalace přes PLC bloky, tak to je pro mě pouze automatizace. Inteligentní instalace zahrnuje krom regulace, EZS, EPS a  ovládání i multimedia a hlavně, nic to po mě jako uživavateli nechce. Maximálně si hejbnout teplotou v místnosti. Bohužel neznám moc lidí, co by mi byli ochotny toto zaplatit. Ono to totiž není o materálu, ale o čase který musíte věnovat tomu takový dům správně navrhnout a odladit   :'(

R. Pištěk:
to Radek Červený - rýpnutí beru. Nicméně. Víte o jaký systém se jedná, že jste tak negativní? Jen jsem na příkladu 5ti termostatů ukázal cenovou rentabilitu... Systém umí komplet co jeho "starší" bratři...

to Václav Kalina - přesně tak..Vyčítám si přes RS 232 stav zabezpečovacíh o systému atd...Odladění systému na místě = několik probdělých dní a nocí v místě instalace

to Jan Hájek - proto jsem byl "nucen" se těmito systémy zabývat

Nicméně jsem stále nenašel argument "PRO" přesvědčení že by každá elektroinstala ce měla (mohla) být systémová..Jak napsal pan Hájek, to je asi nejvystižnější odpověď....A tato by mohla téma ukončit  8)

Václav Kalina DC:
Já myslím, že každá nova instalace by měla mit ukončené všechny vodiče v jednom pořádně naddimenzovane m rozvadeci a pak už je jedno jestli tu logiku v rozvadeci natvrdo prodratuji a nebo pouziji nějaký inteligentnějš í způsob ovládání. Potom mě totiž v budoucnu nedokáže překvapit nedostupnost jakéhokoli náhradního dílu. K tomu samozřejmě patří i Lan rozvody. Nejhorší že všeho je použít k ovladadani zbernicovych systému, které v budoucnu nemusí být podporované. Myslím že to otolik instalaci neprochází a beru to jako investici do budoucna. Většinou se snažím přesvědčit každého na poradny rozvadec, ve valné většině se na to vykaslou a pak si sypou popel na hlavu, ale to už pozdě.  :'(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana