Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?
Milan Hudec:
Mirku nesouhlasím, tzv. chytré instalace o kterých se bavíme jsou pouze přechodovým stadiem, přirovnal bych to k rozdílu mezi rotační a první tlačítkovou číselnicí telefonu.
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec 07.01.2016, 23:22
Mirku nesouhlasím, tzv. chytré instalace o kterých se bavíme jsou pouze přechodovým stadiem, přirovnal bych to k rozdílu mezi rotační a první tlačítkovou číselnicí telefonu.
Já zase nesouhlasím s označováním chytrá nebo inteligentní.
Jde o vědomou marketingovou lež, která se šíří ve jménu strachu ze ztráty zisku.
Relé, byť polovodičové nemá chytrosti co by se za nehet vešlo.
A tak podobně jako iPhone není předražený telefon, ale výkonný počítač s kterým se dá i telefonovat, tak i tyto instalace by se měly nazývat spíš automatizované nebo robotické instalace.
Tomáš Žabka:
Jen bych ještě doplnil ke svému příspěvku, možná jsem to trochu špatně napsal nebo to tak mohlo vyznít, že projektuji inteligentní instalace, ale není tomu tak, pouze se pomáhám starat o jeden objekt, kde je dané řešení použito a právě při nefunkčnosti některých částí jsem se od výrobce dozvěděl, že je to špatně provedeno a to už na úrovni projektu. Naštěstí je systém natolik variabilní, že se tyto věci podařilo ve většině případů odstranit, tak uvidíme jak se to bude chovat dále.
Roman Šafránek:
Citace: Miroslav Minařík 07.01.2016, 23:13
Vzpomínám si na dálnopis Dalibor..... Od té doby telegramy zmizely i s dálnopisy a v kapsách nosíme proti té době každý vlastní superpočítač.. ..
Ale v kanceláři, kde byl nejdříve ten dálnopis, potom fax, později PC, dnes možná tablet je na stěně pořád stejný vypínač a pořád stejné svítidlo (jenom klasička se vyměnila za LEDku)
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec 07.01.2016, 23:22
Mirku nesouhlasím, tzv. chytré instalace o kterých se bavíme jsou pouze přechodovým stadiem ...
... určitě ano. Klasika zůstane, ale ta automatizace pokročí do něčeho kompaktního co se bude skládat jako stavebnice a programovat si to budou sami spotřebitelé pomocí velkých a krásně vypadajících ikonek ... :-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana