Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?

<< < (22/28) > >>

Jan Franěk:
To si nemyslím. Komfort viz i "Wiky" může znamenat a znamená pro každého něco jiného. Jde o subjektivní pocity. Já mohu nějak definovat co je komfortní pro mne, ale nemůžu mluvit za jiné. V tom se neshodnu ani se svou ženou. Třeba mě stačí 21-22°C a pro manželku je komfort vše nad 23°C. Každý zákazník je  originál a jako k takovému i přistupuji. Pobavíme se o tom jaké jsou možnosti, co by ho zajímalo a dle toho mu nabídnu sestavu na míru. Nikomu se nechce platit za funkce, o které prostě nestojí.

Fuk Tomáš:
Citace: Jan Palička  14.01.2016, 15:54

Právě naopak, když ráno podle předpovědi a aktuálního stavu počasí nastavím parametry vytápění a odejdu, v poledne už může být vše jinak. A večer mám v půlce domu buď zimu nebo přetopeno..... .

Nevím jak Vy, ale já jsem zvyklý parametry vytápění (= požadované teploty v jednotlivých prostorech) nastavovat podle toho, jak má být uvnitř, ne venku  ;)

Jan Palička:
Citace: Zdenek Rajmont  14.01.2016, 19:07

Pokud nedokážeme definovat komfort ve vztahu k CML, ztrácí tento "pro" argument smysl.

Protože komfort/diskomfort (ale také např. teplo/zima, štěstí/neštěstí apod.) jsou pocitové stavy, je pro každého komfortní něco jiného. Co je pro vás komfort, nemusí být komfort pro mne. Proto taky Vy jste ochoten sí zaplatit za něco, co mne vůbec nemusí zajímat. Samozřejmě také obráceně
To už jsme ale z technických ve filosofických otázkách, nicméně tohle je možná i jeden z důvodů, proč jsou "chytré" instalace málo rozšířené. Lidé je obecně nepovažují je za natolik "komfortní" (myšleno komplexně),  aby do nich investovali... .

raj:
Citace: Jan Palička  14.01.2016, 21:28

Protože komfort/diskomfort (ale také např. teplo/zima, štěstí/neštěstí apod.) jsou pocitové stavy, je pro každého komfortní něco jiného. Co je pro vás komfort, nemusí být komfort pro mne. Proto taky Vy jste ochoten sí zaplatit za něco, co mne vůbec nemusí zajímat. Samozřejmě také obráceně
To už jsme ale z technických ve filosofických otázkách, nicméně tohle je možná i jeden z důvodů,  proč jsou "chytré" instalace málo rozšířené. Lidé je obecně nepovažují je za natolik "komfortní" (myšleno komplexně),  aby do nich investovali... .

Ne.
Považují je za zbytečné.
Dosáhnu téhož stavu (světla, tepla ...) výrazně komplikovaněji.
A to jak technicky (realizací),  tak i způsobem ovládání.
Na žárovku mi stačí vypínač,
v případě CML
Mobil->Appka->Wifi->Metalika->switch->PLC->kus drátu->relé->žárovka (popř. PLC->sběrnice->cosi inteligentního zakončené triakem ...)  (zle)
Je umění někoho technicky neznalého na toto přesvědčit.

Milan Hudec:
Technicky neznalému stačí když se světlo rozsvítí na povel, rozhodně neřeší přes kolik komponentů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana