Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?
Jan Palička:
Citace: Jan Franěk 14.01.2016, 14:44
S tím také souhlasím, ale považuji to spíš za problém vlastního integrátora, než systému. Sám jsem několikrát rozmluvil třeba EZS postavenou na prvcích systémové instalace, ale s ústřednou EZSky komunikuji, využívám informací ze stavů na jednotlivých čidlech, nebo třeba o zajištění jednotlivých zón, pro další funkce systémovou.
EZS z prvků systémové instalace myslím není úplně dobrý nápad, protože ji neuzná většina pojišťoven. Integrace s EZS je z tohoto pohledu zcela OK.
Citace: Zdenek Rajmont 14.01.2016, 14:51
TČ si může běžet kdy chce (pokud má uživatel správný tarif), pak celé Vaše "monstrum" ztrácí smysl,protože mi stačí jeden termostat.
Jak často jste "doma" ? Většinou odpoledne po pracovní době plus víkend.
Právě naopak, když ráno podle předpovědi a aktuálního stavu počasí nastavím parametry vytápění a odejdu, v poledne už může být vše jinak. A večer mám v půlce domu buď zimu nebo přetopeno..... .
Citace: Zdenek Rajmont 14.01.2016, 14:51
Nevidím důvod krom snobizmu, technického zápalu ev. zdravotních něco takového mít.
A pokud je obytný dům něčím takovým vybaven, často je to dík tomu, že v něm majitel i pracuje. (Orlovna ...)
Nemyslím, že (polo)automatizace domácnosti je pouze pro snoby či zdravotně postižené. O snobismu někdy ano, o úsporách občas, o komfortu (pokud je systém dobře navržen) vždy.
Ale chápu, že kdo chce mít vše pod (ruční) kontrolou, systémovku odmítne z principu.....
Jan Franěk:
Když to pročtu, sešlo se pár NE, se kterými také souhlasím. ALe většina námitek, je spíš směřována směrem k výběru konkrétního výrobce, integrátora, nebo je nepochopením celé vlastní koncepce systémových instalací. Například že návštěva nebude umět dům ovládat, ani si rozsvítit je totální békovina a pokud tomu tak někde opravdu je, zasloužil by si konkrétní člověk, kterej v tom řešení má prsty, těžce přes ústa. 8)
A vlastně ani nechápu, proč by měl být komfort známkou snobství. To je každý kdo si koupí například dražší mobil, auto, televizi, PC, NTB a podobně snobem? To je ale hovadina. Proč bych nemohl stejně investovat i do systémové instalace, kvůli svému pohodlí a komfortu?
raj:
Citace: Jan Franěk 14.01.2016, 17:05
Proč bych nemohl stejně investovat i do systémové instalace, kvůli svému pohodlí a komfortu?
Abychom se pohnuli dál, definuj mi prosím slovo "komfort" (ve vztahu k CML).
Jan Franěk:
Citace: Zdenek Rajmont 14.01.2016, 17:37
Abychom se pohnuli dál, definuj mi prosím slovo "komfort" (ve vztahu k CML).
To nějak jednoduše neumím. Pro každého to může představovat něco jiného. Jeden chce mít pohodlně dům pod kontrolou z tabletu, jiný stále hlídá spotřebu a kolik hodin(minut) co běží, případně ošetření topení z mnoha různých zdrojů, další zase „ulítne“ na něčem jiném. Důležité je to, že správně postavená systémová instalace může uspokojit velmi rozdílné potřeby každého jednotlivce. Když to tedy beru pouze z pohledu systémových instalací. Jinak to pro někoho znamená třeba drahý gauč, kuchyň za milión, více-zónová klima v autě nebo bazén připomínající menší rybník. Nevím co chceš slyšet.
Samozřejmě se spousta těchto věcí nechá zařídit i jinak než „CML“, ale většinou jsou investoři nakonec rádi i za další funkce, které jsou pro ně v první moment zbytné, ale zvyšují využitelnost a nakonec i ten komfort. ;) :)
viz wikipedie
raj:
Pokud nedokážeme definovat komfort ve vztahu k CML, ztrácí tento "pro" argument smysl.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana